Primož Roglič športnik leta 2019

• Primož Roglič športnik leta 2019

Številka ena svetovnega kolesarstva Primož Roglič je po izboru slovenskih športnih novinarjev postal najboljši slovenski športnik leta 2019.

18. december

tiskovka Roglic10Na tradicionalni prireditvi v Cankarjevem domu, ki sta jo povezovala športni novinar Saša Jerković in igralka Ajda Smrekar, je Roglič prejel priznanje iz rok predsednika evropske nogometne zveze Uefa Aleksandra Čeferina. “Najlepša hvala za čestitke. Bilo je luštno leto,” je dejal Roglič in na voditeljev dovtip, da s sovoditeljico na odru gostita zadnjega zmagovalca Dirke po Španiji in naslednjega zmagovalca Dirke po Franciji, dodal: “Iz vaših ust v božja ušesa.” Roglič bo sicer načrte za prihodnjo sezono razkril v petek, 20. decembra.

Novinarji so slovenskemu kolesarskemu asu namenili 272 točk. Na drugo mesto se je uvrstil košarkarski virtuoz Luka Dončić, na tretje pa svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser. Pri dekletih je bila najboljša plezalka Janja Garnbret, med ekipami pa slovenska  odbojkarska reprezentanca.

športnik leta 2019:
    1. Primož Roglič 272 točk