Radjugendtour med Slovenci najbolje začel Maček

Radjugendtour med Slovenci najbolje začel Maček

Bad Waltersdorf, 23. avgusta – V teh dneh dirkajo tudi člani slovenske reprezentance mlajših mladincev, ki so se pod vodstvom selektorja Mihe Koncilije odpravili na že 33. izvedbo Radjugendtoura v Avstriji, najbolj prestižne in najmočnejše dirke za mlajše mladince v Evropi.

Slovenija ima na štartu šest kolesarjev, prvi dan pa jih je čakal 1,7 kilometra dolg prolog v Bal Waltersdorfu na avstrijskem Štajerskem. Na štartu je bilo 130 kolesarjev iz 16. držav, dvojna zmaga je pripadla domačinoma Timu Vaflerju in Stefanu Marblerju, najboljši Slovenec je bil Matic Maček, ki je zaostal šest sekund, kar je bilo na koncu dovolj za 19. mesto. Jaka Špoljar je bil 25., Gal Glivar 56., mesto za njim je končal Gašper Paulič, Aljaž Colnar je bil 59., Fabijan Kralj pa je prolog zaključil na 67. mestu.

reprezentanca MM

»Glede na rezultate v letošnji sezoni lahko največ pričakujemo od Aljaža Colnarja, ki je postal državni prvak, tudi Gal Glivar je dobil nekaj težkih dirk, Matic Maček pa je na dirko prišel zelo dobro pripravljen. Konkurenca v Avstriji je zelo močna, tudi etape so razgibane in težke, zato težko rečem, kam točno trenutno sodimo,« pravi Koncilija, ki se je rezultatskim napovedim raje izognil.

Danes se dirka nadaljuje s prvo cestno etapo, kjer se cesta praktično cel dan zlagoma vzpenja, pred koncem kolesarje čaka tudi zahtevnejši vzpon in spust do cilja, skupno kolesarje čaka kar 3000 višinskih metrov. Ta etapa bo že pokazala pravo sliko v boju za skupno zmago v Avstriji, dirka se bo končala v nedeljo.