Rajović zmagal na Kitajskem, v Kranju v ospredju domačini

Rajović zmagal na Kitajskem, v Kranju v ospredju domačini

Kranj, 1. avgusta – Minuli konec tedna je na kranjskih cestah potekalo več dirk. V soboto so se vse kategorije razen dečkov in deklic pomerile za naslove državnih prvakov v kriteriju, vrhunec dogajanja je bil sobotni nočni kriterij po ulicah Kranja, kjer se je na koncu naslova državnega prvaka veselil domačin Luka Čotar, absolutni zmagovalce pa je postal Avstralec Benjamin Hill, ki dirka za Ljubljano Gusto Xaurum.

V nedeljo je sledila še Velika nagrada Kranja, tokrat je potekala v jubilejni 50. izvedbi. Kolesarji so premagali 13 krogov, dolgih dobrih 12 kilometrov, v vsakem so prevozili tudi sloviti Jelenov klanec, ki že tradicionalno odloča o zmagovalcu. Tokrat so bili najboljši na dirki tujci, zmagal je Avstrijec Daniel Auer, najboljši slovenec pa je bil tokrat kolesar KK Kranj Jaka Primožič, ki je končal na 15. mestu, za zmagovalcem je zaostal za 50 sekund.

VN KRANJA_2018_FOTO ZIGA ZUPAN

(Foto: Žiga Zupan)

Rajoviću na Kitajskem končno uspelo

Kolesarji novomeške Adrie Mobil že deset dni dirkajo na Kitajskem na dirki okrog jezera Qinghai. Dirka ekstra kategorije je za Novomeščane vsako leto zelo uspešna in tudi letos je tako. V skupnem seštevku pred zadnjimi tremi etapami Radoslav Rogina drži visoko tretje mesto, pred njim sta le dva kolesarja iz Kolumbije, ki sta mnogo bolj vajena dirkanja na visoki nadmorski višini.

Adria je dočakala tudi etapno zmago, ki je bila eden od glavnih ciljev pred odhodom na Kitajsko. V šprintu glavnine je imel v minulih etapah Dušan Rajović nekaj smole, tokrat pa je mladi srbski šprinter izkoristil dobro delo celotne ekipe in se razveselil zmage v 10. etapi, bržkone celo največje v svoji karieri. Rajović bo imel do konca dirke še tri priložnosti, da vnovči dobro pripravljenost, preostale etape na Kitajskem bodo namenjene šprinterjem.

dule

(Foto: Adrian Hoe)