Spoznavanje novih poti in znanstev

Rekreacijsko kolesarstvo

Množično kolesarjenje je namenjeno spoznavanju novih poti in znanstev, predvsem pa biti ponosen nase, da si sposoben prevoziti izbrano razdaljo.

Slovenija kolesari

SLOVENIJA KOLESARI

PRIDRUŽITE SE NAM!

V letu 2017 z gibanjem SLOVENIJA KOLESARI že sedemnajsto leto uspešno

širimo slovenske kolesarske vrste. Vedno več nas je in vse več časa namenimo kolesarjenju, kar utrjuje naše zdravje in prispeva k našemu dobremu počutju.

Pridružite se nam tudi vi in povabite še vaše prijatelje ter znance. Prireditev

v koledarju SLOVENIJA KOLESARI v letu 2017 je 73 prireditev. Lani  se je vseh prireditev udeležilo 18.500 kolesarjev, 115 jih je prejelo priznanja za udeležbo na najmanj petih prireditvah, med temi 11 družin, kolesarjenje, kot izoblikovan turistični produkt, pa je v letu 2016 še nekoliko bliže svojemu cilju.Letos bo še prav slovesno, saj slovensko kolesarstvo  slavi 130 let od ustanovitve prvega kolesarskega kluba, ko je bil leta 1887 v Ljubljani ustanovljen »Klub ljubljanskih biciklistov«, kolesarski klub Beltinci, organizator zaključne prireditve pa slavi 70 let delovanja.

Odlično izpeljane prireditve so zagotovilo za nepozabna doživetja, tekmovalne

užitke, druženja in nova poznanstva. Obenem pa spoznavamo tudi  našo kulturno in naravno dediščino ter odkrivamo lepote naše dežele. S tem, da se odločimo sodelovati na vsaj PETIH prireditvah, vključenih v akcijo SLOVENIJA KOLESARI, rekreativni kolesarji najlepše promoviramo kolesarjenje in skrb za naše zdravje, hkrati pa prispevamo tudi k razvoju turizma na sončni strani Alp.

Med udeleženci sklepne prireditve, ki bodo oddali pravilno izpolnjeno evidenčno stran, bodo izžrebane lepe nagrade generalnega sponzorja akcije » ERGO  zavarovalnice podružnica v Sloveniji«  in ostalih pokroviteljev akcije.

Še posebno želimo, da se akciji priključi čim več družin.

Vabimo Vas, da se akcije udeležijo vsaj trije člani vaše družine. Na sklepni prireditvi

morajo družine speti svoje pravilno izpolnjene evidenčne strani in jih oddati

organizatorju. Družine, ki bodo zadostile kriteriju, prejmejo posebno priznanje akcije

»SLOVENIJA KOLESARI, najštevilčnejša tudi darilo partnerja akcije AC SLAMINI.

V letošnjem letu bomo iz 17 prireditev pripravili 30 minutne reportaže, ki bodo objavljene na spletni strani KZS, FB strani akcije,  ter nekatere tudi na lokalnih televizijah.

Podrobne informacije o prireditvah bodo sproti objavljene na, FB strani akcije, na spletnih straneh organizatorjev. Vse kar pa še želite vedeti in ne najdete nikjer drugje pokličite na 041 694 686, Milan Knez – KZS koordinator akcije.

Prihajajoči dogodki

Avg
sob
(cel dan) 25. skok na Roglo @ Zreče
25. skok na Roglo @ Zreče
Avg 19 (cel dan)
Razpis: Razpis_ROGLA_2017_DP

Prenesi zloženko Slovenija kolesari

V zloženki najdete splošne informacije, navodila in seznam dogodkov Slovenija kolesari.

Zloženka "Slovenija kolesari"

PRETEKLI DOGODKI

SVEŽE NOVICE

Ferenčak bo na EP računal na šest gorskih kolesarjev

Ljubljana, 20. julija (STA) - Gorske kolesarje prihodnji teden čaka evropsko prvenstvo, ki ga bo po odpovedi...

Roglič po samostojnem pobegu do prve zmage na Touru

Primož Roglič je na kolesarski dirki po Franciji zmagal v 17. etapi in osvojil prvo slovensko etapno...

Razpis Zlato kolo 2017

ZLATO KOLO RAZPIS 2017 ZLATO KOLO 2017 vrstni red

NAVODILA:

Kolesar, ki se želi potegovati za priznanje »Slovenija kolesari«, se mora udeležiti najmanj PETIH prireditev. Obvezno je sodelovanje na sklepni prireditvi v nedeljo, 08.10.2016 v Dobrovniku.

Vsak udeleženec naj na vsaki prireditvi zahteva od organizatorja, da mu ta udeležbo potrdi z žigom na temu namenjeni zadnji – EVIDENČNI STRANI te zgibanke. Na sklepni prireditvi v Izoli je potrebno potrjeno in pravilno izpolnjeno EVIDENČNO STRAN odtrgati in oddati organizatorju. Med udeleženci sklepne prireditve, ki bodo oddali pravilno izpolnjeno evidenčno stran, bodo izžrebane lepe nagrade pokroviteljev akcije.

PRIDRUŽITE SE NAM

Še posebno želimo, da se akciji priključi čim več družin.

Vabimo Vas, da se akcije udeležijo vsaj trije člani vaše družine. Na sklepni prireditvi morajo družine speti svoje pravilno izpolnjene evidenčne strani in jih oddati organizatorju.

Družine, ki bodo zadostile kriteriju, prejmejo posebno priznanje akcije »SLOVENIJA KOLESARI«.

Vsi udeleženci, ki bodo osvojili priznanje bodo objavljeni na spletni strani www.kolesarska-zveza.si v in www.olympic.si priznanja pa prejmejo po pošti.

OPOZORILO:

Organizator si pridržuje pravico spremembe datuma ali odpovedi prireditve, zato priporočamo, da pred prireditvijo preverite izvedbo le-te pri organizatorju.

Organizator mora zagotoviti (najmanj 10%) popust pri plačilu startnine za imetnike članske izkaznice ali licence Kolesarske zveze Slovenije.

ČLANI

REPREZENTANCE

Vsi člani reprezentance

POSTANI ČLAN

PIŠITE NAM

Kontaktirajte nas

Želite postati član ali imate dodatna vprašanja?

Kontaktni podatki

Kolesarska zveza Slovenije

Kolesarjenje in kolesarstvo v naši državi je postalo pravo množično gibanje. Vedno več nas je, ki sedemo na kolo, ne le zaradi treningov in tekmovanj, ampak tudi zaradi rekreacije, kvalitetnega načina življenja, druženja in ne nazadnje tudi zaradi naših vsakodnevnih potreb.

Na Kolesarski zvezi Slovenije (KZS) želimo vse kolesarje in ljubitelje kolesarstva združiti v skupnem sistemu članstva KZS, v katerega boste vključeni vsi imetniki članskih izkaznic KZS, kar je v sistemu članstva KZS novost, in imetniki licenc KZS.

• Address: Sunrise Street, 243 Avenue, Manhattan, NV City, NY
  • Phone: +00 4859 7512 1476