Reprezentanca do 23 let odhaja v Rim

Reprezentanca do 23 let odhaja v Rim

Ljubljana, 23. april – Slovenska reprezentanca do 23 let pod vodstvom Martina Hvastije nadaljuje naporen spomladanski ritem enodnevnih preizkušenj, po belgijskih klasikah tokrat odhajajo v Italijo, kjer jih v sredo, 25. aprila, čaka GP della Liberazione. Na enodnevni dirki druge kategorije za kolesarje do 23 leta, ki poteka v okolici Rima, bo Slovenija nastopila v postavi Žiga Jerman, Matic Grošelj, Tilen Finkšt in Žiga Horvat.

Jerman, Horvat in Grošelj so formo pilili na v nedeljo končani dirki po Hrvaški, kjer je Grošelj v prvi etapi bežal več kot 200 kilometrov, Jerman se je v šprintih dvakrat uvrstil v elitno deseterico, Horvat pa je dirkal v dresu Adrie in prvo etapo končal na 13. mestu. Finkšt tokrat ni bil v ekipi Ljubljane Gusto Xaurum, zato na že 73. izvedbo dirke Gran Premio della Liberazione odhaja spočit in pripravljen na težko dirko.

Rezervi sta tokrat Luka Čotar in Jon Božič, ki je na dirki po Hrvaški nekaj časa nosil belo majico za najboljšega mladega kolesarja. Ekipo bo kot športni direktor in selektor vodil Martin Hvastija, pomagal mu bo selektor članske reprezentance Andrej Hauptman.