Roglič dirko po Romandiji zaključil z zmago v kronometru

Roglič dirko po Romandiji zaključil z zmago v kronometru

Primož Roglič (LottoNl-Jumbo) je dobil zadnjo, peto etapo letošnje dirke po Romandiji. 18,3 km kronometera v Lozani je odpeljal v času 24:58. Skupno je zasedel tretje mesto, za skupnim 3. mestom, ki ga je pred njim ubranil Simon Yates (Orica-Scott), pa zaostal za pičlih 5 sekund. Richie Porte (BMC Racing), za katerim je slovenski prvak v kronometru zaostal skupno za 26 sekund, je z današnjim 2. mestom 8s za Rogličem tako dobil Dirko po Romandiji.

Tretji v današnjem kronometru Tejay van Garderen (BMC Racing) je zaostal že 34 sekund. Yates je bil 12. z 48 sekundami zaostanka za Rogličem in je s prvega mesta, ki ga je prevzel po kraljevski četrti etapi, ko je pobegnil tekmecem, zdrsnil na drugo. Pred kronometrom je imel 19 sekund prednosti pred Portom in 53s pred Rogličem, ki se je pred zadnjo etapo držal na šestem mestu.

Na dirki so poleg Rogliča nastopili še trije Slovenci. Simon Špilak (Katjuša) je bil danes 36. (+1:34), skupno je bil 30. (+2:37), Jani Brajkovič (Bahrain Merida) je bil v kronometru 88. (+2:51), skupno 51. (+6:59), Kristijan Koren (Cannondale-Drapac) pa 126. (+4:19), skupno pa 86. (+25:15).