Roglič na Tirrenu – Adriaticu lovi novo zmago

Roglič na Tirrenu – Adriaticu lovi novo zmago

Lido di Camaiore, 13. februarja – Z današnjim ekipnim kronometrom se začenja etapna dirka od Tirenskega do Jadranskega morja, kjer bo po zmagi na UAE Touru Primož Roglič vnovič med glavnimi favoriti za skupno zmago. Kot zelo nevarnega so ga prepoznali tudi prireditelji, bil je del izbrane skupine favoritov, ki je že včeraj opravila skupinsko slikanje.

Rogliču je trasa Tirrena Adriatica pisana na kožo, na dirki skorajda ni resnih vzponov, so le kratke “špičke”, na katerih pa bo težko prišlo do večjih razlik v skupnem seštevku. Odločala bosta današnji ekipni kronometer, kjer bo Rogličev Jumbo Visma vnovič med glavnimi favoriti za zmago, in pa individualni kronometer na zadnji dan dirke, kjer bo Roglič še sam pokazal, kako dobro je trenutno pripravljen v boju z uro.

Na dirki bosta v ekipi Bahrain Meride tudi Jan Tratnik in Matej Mohorič, oba bosta pomembna člena v ekipni vožnji na čas, razgibane etape pa bi morale ustrezati Mohoriču, a je vprašanje, kako dobro je pripravljen po poškodbi kolena, ki ga je za nekaj dni oddaljila od kolesa. Jan Polanc na dirko prihaja z ekipo UAE Emirates.