Rumena majica Rogliča največja v karieri

Rumena majica Rogliča največja v karieri

Ženeva, 29. april – Primož Roglič je tudi zadnji dan dirke po Romandiji brez težav zadržal rumeno majico in se razveselil svoje druge zmage na enotedenskih dirkah svetovnega razreda, zagotovo največje v že do sedaj zelo bogati karieri. Zadnji dan je bil namenjen šprinterjem, Roglič je kot izkušeni kolesarski mački nadzoroval Bernala in nato v Ženevi ponosno stopil na najvišjo stopničko, odet v rumeno.

»Brez besed sem, končno mi je odleglo, za to veliko zmago je garala cela ekipa. Iz dirke v dirko dokazujemo, da smo močni, s takšno ekipo je lepo delati, še lepše pa je, ko njihovo zaupanje upravičiš z zmago. Vsak dan je malo pripomogel k tej rumeni majici, pomemben je bil že prolog, odločil pa je gorski kronometer. Že pred dirko sem bil optimističen, vedel sem, da sem dober, a je to treba vsak dan znova dokazovati. Ne morem opisati, kako ponosen sem na to, kar nam je uspelo,« je po največjem uspehu svoje kariere razlagal Roglič.

The overall leader Primoz Roglic from Slovenia of team Lotto NL-Jumbo poses with the yellow jersey before the fifth and last stage, a 181,8 km race between Mont-sur-Rolle and Geneva during the 72th Tour de Romandie UCI ProTour cycling race in Mont-sur-Rolle, Switzerland, Sunday, April 29, 2018. (Jean-Christophe Bott/Keystone via AP)

Kolumbijca je imel povsem pod nadzorom

Zadnji dan je za nekaj nervoze Bernal poskrbel le v zaključku, ko se je zdelo, da se vlak Skya pripravlja na napad, a je bil Roglič takoj v njegovem zavetrju in Kolumbijec se je moral sprijazniti, da je bil Zasavec tokrat preprosto boljši, čeprav na koncu za pičlih osem sekund. Če je imel Roglič veliko smole v etapah, ko je enkrat za sekundo, drugič pa štiri ostal brez zmage, se je igra stotink obrnila v njegovo prid takrat, ko je to pomenilo največ – v skupnem seštevku. Roglič tako domov odhaja z rumeno majico z ene najbolj prestižnih dirk v svetovnem koledarju in kdo ve, kje sploh so moje slovenskega kolesarskega fenomena.

Preberite tudi poročilo po sobotni gorski etapi, v kateri je Roglič ukrotil Bernala.