Roglič vnovič proti junaku Toura?

Roglič vnovič proti junaku Toura?

Ljubljana, 9. januarja – Že nekaj časa je znano, da se bo Primož Roglič v prihajajoči sezoni osredotočil na Giro, kjer bo kot kapetan ekipe Jumbo Visma lovil skupno zmago. Roglič bo prvič dobil popolno podporo ekipe, trasa Gira pa bi mu vsaj na papirju morala biti pisana na kožo.

A najboljšemu slovenskemu kolesarju sezone 2018, četrtemu z lanskega Toura, na rožnati pentlji zagotovo ne bo lahko. Konkurenca bo zelo močna, svoj prihod v Italijo v maju so že napovedali Simon Yates, ki se bo želel oddolžiti za lanski kolaps v zadnjih dneh, Mikel Landa in svetovni prvak Alejandro Valverde, domača junaka Fabio Aru in Vincenzo Nibali in predvsem drugi z Gira in Toura Tom Dumoulin, ki bo tudi v naslednji sezoni štartal na obeh največjih tritedenskih preizkušnjah, a več pričakuje od Gira.

rogla

Ekipo Sky naj bi vodil Egan Bernal, to naj bi bila njegova prva preizkušnja v vlogi kapetana v ekipi Sky, italijanska Gazzetta pa je danes poročala, da tudi zmagovalec Toura Geraint Thomas resno razmišlja, da bi se podal v lov na zmago na Giru in nato še on poizkusil z lovom na slovitega dvojčka Giro-Tour, ki od Marca Pantanija ni uspel še nikomur. Rožnata pentlja bo nedvomno zelo zanimiva, zadnji teden pa bo potekal v slovenski bližini, zato bodo tudi slovenski kolesarski navdušenci lahko prišli na svoj račun.