Roglič že na začetku blizu zmage

Roglič že na začetku blizu zmage

Fribourg, 24. april – S prologom v mestu Fribourg se je začela dirka po Romandiji, kjer je Primož Roglič že lani pokazal svoj velik potencial, tudi letos pa je dirko v švicarskih gorah začel izvrstno. Lani je v skupnem seštevku končal le za Richiejem Portom in Simonom Yatesom, dobil je tudi kronometer na zadnji dan dirke, tokrat pa je že na uvodu pokazal, da je morda celo prvi kandidat za skupno zmago.

Le štiri kilometre dolg in tehnično zelo zahteven prolog ni bil ravno pisan na kožo Rogliču, a je z drznimi linijami na spustu in hitrim vzponom prišel na prag zmage. Za le dobro sekundo ga je prehitel Michael Matthews, za tisočinko pa še Tom Bohli. Tudi tretje mesto je za Rogliča odličen rezultat, predvsem pa potrditev, da je dobro formo po zmagi v Baskiji zadržal tudi med krajšim tekmovalnim premorom.

Nekaj sekund naskoka bo prišlo prav

»Vedno si želimo zmago, a to ne spremeni dejstva, da je tretje mesto odličen rezultat. Na tem lahko gradimo, Primož si je že priboril nekaj sekund naskoka pred drugimi favoriti, kar je dober znak pred nadaljevanjem dirke,« je kapetana pohvalil športni direktor nizozemskega Lotta Sierk-Jan de Haan.

V prvi etapi kolesarje čakajo prvi zahtevni vzponi, o zmagovalcu pa naj bi odločil šprint razredčene skupine, kjer bo med favoriti za zmago spet zmagovalec prologa Matthews. De Haan ne pričakuje, da bo prišlo do sprememb v skupnem seštevku: »Ne bo šlo za obračun favoritov, moramo le poskrbeti, da bosta Steven Kruijswijk in Primož v ospredju v ključnih trenutkih. Predvsem pa bi se radi do cilja prebili s čim manj stresa, pričakujem, da bo v igri za etapno zmago okrog 60 kolesarjev.«

Glavni dan na dirki za Rogliča prihaja v petek, ko bo na sporedu deset kilometrov dolg posamični kronometer, ki je pravzaprav gorska vožnja na čas, saj kolesarje čaka kar 700 metrov višinske razlike. Tam bo Rogliču težko kdorkoli kos.