Rogliča le še etapa loči od nove velike zmage

Rogliča le še etapa loči od nove velike zmage

Sion, 28. aprila – Primož Roglič je tudi po kraljevski etapi na dirki po Romandiji ostal v majici vodilnega. Tokrat je na petih vzponih uspešno odbil vse napade Egana Bernala, Kolumbijec je poizkušal na vse možne načine, na koncu pa je Roglič dobil še šprint zasledovalne skupine in zadržal rumeno majico.

Na vrhu zadnjega vzpona je Roglič najprej opravil z zadnjim napadom Bernala, nato je pospešil še sam. S Kolumbijcem sta si celo etapo izmenjevala udarce, kar je na dolgem zadnjem spustu izkoristil Jakob Fuglsang in s samostojnim pobegom prišel do prve letošnje zmage. Fuglsang v skupnem seštevku Rogliču ni bil nevaren, zato je Danca spustil v ospredje, nato pa je 45 sekund kasneje dobil šprint z Bernalom za drugo mesto. Zaradi odbitnih sekund je še povečal svojo prednost, pred zadnjim dejanjem dirke ima pred Kolumbijcem osem sekund naskoka.

Second placed and overall leader Primoz Roglic, left, from Slovenia of team Lotto NL-Jumbo crosses the finish line ahead of third placed Egan Arley Bernal Gomez, right, from Colombia of team Sky during fourth stage, a 149,2 km race between Sion and Sion during the 72th Tour de Romandie UCI ProTour cycling race in Sion, Switzerland, Saturday, April 28, 2018. (Jean-Christophe Bott/Keystone via AP)

Nikogar ga ni strah

»Ponavljam se, ampak dan je bil težek. Boj je bil pravi. Vedel sem, da sem dober in hiter na vzponih, to sem pokazal že včeraj. Današnji boj je bil pričakovan in vse do ciljne črte,« je povedal Roglič po petem dnevu dirkanja v Švici. »Tu smo z močno ekipo. Steven je pokazal, da je močan v gorah. Ni nas strah,« se je še na kratko ozrl proti nedeljski etapi.

Zadnji dan presenečenj ne bi smelo biti, trije vzponi v prvem delu etape bržkone ne bodo preveč zdesetkali skupine, nato pa mora Roglič le še zdržati zaključni ravninski del in skupna zmaga na dirki po Romandiji bo njegova. Etapna zmaga se mu je zaenkrat izmuznila iz rok, a bo rumena majica več kot dobro nadomestilo.