Rogliču drugo mesto v 2. etapi dirke po Algarveju

• Rogliču drugo mesto v 2. etapi dirke po Algarveju

Faro, 16. februarja (STA) – Slovenski kolesar Primož Roglič je v drugi etapi dirke po Algarveju osvojil drugo mesto. Po 189,3 km razgibane etape med Lagoo in Alto da Foio je bil pred članom nizozemske ekipe LottoNL-Jumbo le Irec Dan Martin iz ekipe Quick-Step Floors. Roglič je drugi tudi skupno, vodi Martin.

To je Rogličeva sedma uvrstitev med prve tri, odkar nastopa za LottoNL-Jumbo. Lani je na dirki po Algarveju osvojil tretje mesto, na dirki po Kataloniji drugo, na dirki po Italiji drugo in prvo, na dirki po Poljskem tretje, na dirki Eneco Tour je bil tretji še na ekipnem kronometru. Letos je bil pred današnjim uspehom tretji v etapi na dirki po Valencii.

Roglič je podoben uspeh na dirki po Algarveju vpisal že lani, ko je bil prav tako v drugi etapi med Lagoo in Alto do Foio tretji. Dobro je danes nastopil tudi drugi Slovenec na dirki, Simon Špilak (Katjuša), ki je bil 13. z 1:09 minute zaostanka. Martin ima v skupnem seštevku 4s prednosti pred Rogličem, ki bo jutri kot predzadnji startal v 3. etapi, 18 km dolgem kronometru.

Roglic_Algarve_2017