Šilar: “Z aktivnostmi želimo pričeti takoj”

Šilar: “Z aktivnostmi želimo pričeti takoj”

Novi koordinator za velodromsko kolesarstvo Uroš Šilar želi takoj zavihati rokave in ne izgubljati časa. Klubi že lahko rezervirajo želene termine za treninge na velodromu.

13. december

Enainštiridesetletni Šilar ni neznano ime v slovenskem kolesarstvu. “Z večino sem že sodeloval, za tiste, ki pa me še ne poznajo, pa želim povedati, da sem v kolesarstvo vključen od leta 1991. Devetnajst let sem tekmoval v cestnem kolesarstvu, moj matični klub pa je bil Sava Kranj. Kot trener kolesarstva II sem bil dve leti trener dečkov v Kranju, v zadnjih letih pa sodelujem pri organizaciji in koordinaciji kolesarskih dirk Po Sloveniji in Veliki nagradi Slovenske Istre ter državnih prvenstev na velodromu.”

Šilarju motivacije za delo ne manjka. “Vse skupaj nas veseli velika pridobitev s pokritim velodromom, zato verjamem v projekt in želim, da takoj začnemo z aktivnostmi. Z Zavodom za šport v Novem mestu se je Kolesarska zveza Slovenije (KZS) dogovorila glede uporabe velodroma (urnik, cene, drugi pogoji). Zato najprej vabim vse klube  k oddaji želenih terminov. Točne termine sporočim naknadno, vendar bodo vaši predlogi pomagali pri usklajevanju terminov z Zavodom.”

Tudi cena ure treninga je po Šilarjevih besedah že znana: “Cena ure najema dvorane znaša 150€ z DDV, za slovenske kolesarske klube (člane KZS) pa je cena 110€. Za začetni zagon KZS subvencionira še dodatnih 15€, tako da je cena 95€ z DDV (na voljo je 150 ur po tej ceni). Vse rezervacije, fakture in plačila potekajo preko KZS. Navodila za uporabo koles bodo podana naknadno, ko se ugotovi dejansko stanje. Bo pa uvedena najemnina za uporabo kolesa, ki bo namenjena izključno vzdrževanju koles in nakupu novih. V nadaljevanju boste vsi seznanjeni tudi s hišnim redom, ki bo veljal na velodromu.”

Za vsa dodatna pojasnila je Šilar dosegljiv na elektronskem naslovu velo@kolesarska-zveza.si ali telefonski številki 040 690 390.