Šimenčeva svetovna prvakinja v kronometru

• Šimenčeva svetovna prvakinja v kronometru

Najboljši amaterski kolesarji se v Poznanu na Poljskem merijo za kolajne na svetovnem prvenstvu. Že prvi dan velik uspeh slovenske reprezentance.

Ljubljana, 30. avgust

IMG_2203Z vožnjo na čas se je v četrtek v  Poznanu začelo svetovno prvenstvo amaterjev. Slovenija je v tej disciplini že po tradiciji med najboljšimi na svetu, kar se je potrdilo tudi letos. Laura Šimenc je postala svetovna prvakinja v kategoriji W19-34 in s tem ponovila lanski uspeh.  »Kar nekaj časa sem posvetila treningu ravninskega kronometra prav za to svetovno prvenstvo, saj mi čisto ravninske trase ne ustrezajo povsem. Tako sem zelo vesela te zmage na ravninskem kronometru s kar nekaj ovinki, vetrom in zelo slabimi cestami. Vozila sem pa nekako stopnjevano, približno tako kot sem si zamislila in mi tudi na koncu ni zmanjkovalo moči. Na ovinkih sem šla bolj previdno, saj sem letos na kronometru doživela že en padec. Zelo sem vesela in se zahvaljujem posebej za vrhunsko kolesarsko opremo VS-bike-u in podpori trenerja, kluba in reprezentance ter mojim kolesarskim prijateljem, ki so pridno trenirali z mano,« je nova-stara prvakinja povedala za portal Prijavim.se. Drugo mesto je v kategoriji M40-44 dosegel Andrej Guček, tretje pa v kategoriji M19-34 Matej Kravos. Tudi ostali slovenski tekmovalci so se na ravninski, vendar tehnično zahtevni progi odrezali odlično.

Slovenske uvrstitve uvrstitve v prvo deseterico:

1. Šimenc Laura W19-34
    2. Guček Andrej M40-44
    3. Kravos Matej M19-34
    4. Brelih Tina W40-44
    4. Ušeničnik Tina W65-69
    6. Jelič Borja M45-49
    9. Bratuš Dean M40-44
    9. Skubic Borislav M60-64
    10. Ribič Zoran M35-39
    10. Ceglar Vida W55-59

Žal je zaradi organizacijskih težav odpadla petkova ekipna vožnja, kjer sta bili obe slovenski štafeti med favoriti za kolajne. Prvenstvo se v nedeljo konča s cestnimi dirkami, na katerih bo skupno nastopilo preko 30 slovenskih tekmovalcev.

foto: Mitja Hernaus