Slab dan je za Tratnika prišel v napačnem trenutku

Slab dan je za Tratnika prišel v napačnem trenutku

Innsbruck, 26. septembra – Jan Tratnik je od kronometra na svetovnem prvenstvu pričakoval veliko, a na koncu višje od 31. mesta ni šlo. Svetovni prvak je postal Avstralec Rohan Dennis, ki je bil na tirolskih cestah za razred boljši od konkurence.

Po lanski srebrni kolajni Primoža Rogliča tokrat odra za zmagovalce ni pričakoval nihče, Jan Tratnik pa je vseeno na glas razmišljal o deseterici, kamor je po vseh letošnjih rezultatih zagotovo sodil. V zadnjem obdobju je bil v vrhunski formi, žal pa se mu je slab dan pripetil ravno na najbolj pomembni dirki sezone.

»Nimam kaj, sem razočaran, a si hkrati tudi težko kaj očitam. Vse sem naredil, kot sem moral, na progi sem se na ravnini v prvem delu še počutil v redu, tudi prvi kilometer klanca je šel dobro, ko pa bi moral začeti pospeševati, sem kar naenkrat dobil povsem prazne noge in jasno mi je bilo, da z dobrim rezultatom ne bo nič. Sledil je le še boj do cilja, to je žal kolesarstvo, na enodnevni dirki se ti lahko pripeti vse in meni se je žal slab dan zgodil ravno v najbolj nepravem trenutku. Vseeno moram dati glavo gor in se pripraviti na nedeljsko dirko, komaj že čakam, da pridejo fantje in damo še to pod streho, potem pa me čaka dopust. Ne glede na ta slabši rezultat je za mano dobra sezona,« je ocenil Tratnik, ki je končal na 31. mestu

Avstralec Dennis je za skoraj minuto in pol prehitel lanskega svetovnega prvaka Toma Dumoulina, ki je bil tokrat povsem izmučen in razočaran. Še bolj razočaran je bil Belgijec Victor Campenaerts, ki je boj za srebro z Dumoulinom izgubil za pičle pol sekunde, zadovoljiti se je moral z bronom.