Slovenska reprezentanca brani zmago na Gent Wevelgemu

Slovenska reprezentanca brani zmago na Gent Wevelgemu

Gent, 28. marca – Slovenska reprezentanca do 23 let je že v Belgiji, kjer se pripravljajo na prvo dirko za Pokal narodov v novi sezoni Gent Wevelgem. Selektor Martin Hvastija je izbral močno zasedbo, v kateri je tudi Žiga Jerman, lanski zmagovalec dirke.

Jerman je letos prestopil k kontinentalni podružnici ekipe Groupama FDJ, glavni cilj prvega dela sezone pa je bila za Jermana prav ponovitev lanskega uspeha na eni glavnih belgijskih klasik. Jerman je dobro pripravljen, ob sebi pa bo imel še peterico, ki jo je izbral selektor Hvastija.

Iz kranjskega kluba prihajata Jaka Primožič, ki je bil zraven že pri vseh lanskih uspehih reprezentance, in Aleš Pirih, iz novomeške Adrie prihajata Aljaž Jarc in Žiga Horvat, ki je bil prav tako že lani del zmagovalnih selekcij, zasedbo pa iz Ljubljane Gusto Santic dopolnjuje še Tilen Finkšt. Dirka za reprezentanco do 23 let bo v nedeljo.

gent

V Belgiji bodo dirkale tudi mladinke pod vodstvom Martina Kraška, nastopile bodo Ana Ahačič, Tjaša Sušnik, Nika Jančič in Metka Mikuž, mladinca Marka Jeretino pa bo vodil selektor Andrej Cimprič.