Slovenska sedmerica na evropskih igrah v Minsku

Slovenska sedmerica na evropskih igrah v Minsku

Ljubljana, 18. junija – V že tako natrpanem kolesarskem junijskem programu so letos na sporedu tudi evropske igre, na katere potuje tudi številčna slovenska odprava, selektorja Gorazd Penko in Andrej Hauptman bosta v Minsk odpeljala sedem kolesarjev in kolesark.

Penko bo na cestni dirki računal na Eugenio Bujak, ki po težki poškodbi počasi prihaja v pravo formo, na Uršo Pintar in na Urško Bravec, vse tri pod njegovim vodstvom dirkajo tudi v klubskih barvah BTC City Ljubljana. Na kronometru bosta nastopili le Bujakova in Pintarjeva.

Andrej Hauptman bo v Minsku računal na mlado zasedbo, Jaka Primožič in Nik Čemažar prihajata iz vrst KK Kranj, Primožič je bil v minulih dneh najboljši mladi kolesar na dirki Oberösterreichrundfahrt, Žiga Jerman se je v prvi polovici sezone dobro znašel v kontinentalni zasedbi ekipe Groupama – FDJ, najizkušenejši v zasedbi selektorja Hauptmana pa bo Luka Pibernik, ki je v dresu Bahrain Meride pred dnevi končal kriterij Dauphine.

Kolesarje čaka 15 krogov, dolgih 12 kilometrov, trasa je ravninska, a tudi tehnično zahtevna. Če bo o zmagovalcu odločal šprint, bo slovenska zasedba stavila na Žigo Jermana, svojo priložnost bi s pobegom v zaključku lahko izkoristil tudi Pibernik. Primožič in Čemažar bosta nastopila tudi v vožnji na čas.

Kolesarski dogodki na cesti bodo na sporedu od 22. do 25. junija, slovenska zasedba v Minsk potuje jutri (v sredo) zjutraj.