Slovenska štafeta tik pod stopničkami

Slovenska štafeta tik pod stopničkami

Piva, 24. avgusta –  Slovenski gorski kolesarji in kolesarke v mladinskih kategorijah nastopajo na evropskem prvenstvu v italijanski Pivi, kjer so drugi dan prvenstva v vožnji štafet dosegli izjemen uspeh. Med 73 štafetami na štartu je slovenska zasedba v kategoriji U15 Miha Smrdel, Jure Rus in Hana Kranjec Žagar zasedla izvrstno četrto mesto.

Zaostali so za minuti in 24 sekund, kar je bilo na koncu dovolj za velik uspeh. »Šlo je zelo v redu. Imeli smo štafeto. Bil sem drugi na vrsti. Prva je bila Hana, tretji pa Jure. Potem sem jaz nadaljeval. Šlo mi je odlično, proga mi je odgovarjala, kratki klančki in dovolj zahtevni spusti. Na koncu sem predal štafeto kot deseti in Jure je imel dobro izhodišče za nadaljnjo tekmo,« je za prijavim.se povedal Miha Smrdel.

Druga slovenska ekipa v kategoriji do 15 let v postavi Ambrož Vovk, Žan Pahor in Daša Mlakar je štafeto končala na 17. mestu. V kategoriji do 17 let je prva slovenska ekipa (Jakob Klemenčič, Tamara Homar, Teo Pečnik) zasedla 12. mesto, druga ekipa (Blaž Žle, Matic Kranjec Žagar, Ana Janežič) pa 23. mesto.