Štirje Slovenci na SP v gorskem kolesarstvu


 • Štirje Slovenci na SP v gorskem kolesarstvu

  Slovenske barve na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v avstralskem Cairnsu bodo branili Tanja Žakelj, Rok Naglič, Jure Žabjek in Monika Hrastnik, je potrdil selektor slovenske reprezentance Urban Ferenčak. SP bo med 5. in 10. septembrom, Žakljeva in Naglič bosta dirkala v olimpijskem krosu, Žabjek in Hrastnikova v spustu.

  Prvi komplet medalj na SP bodo podelili v četrtek, 6. septembra, ko je na programu štafeta, ki bo minila brez Slovencev. Prvi slovenski nastopi bodo dva dni kasneje, ko razvrstitveni vožnji čakata Žabjeka in Hrastnikovo v spustu, Naglič pa bo dirkal v olimpijskem krosu med mlajšimi člani. V soboto, 9. septembra, se bo na progo za olimpijski kros podala še Žakljeva, v nedeljo, za konec prvenstva, finalna nastopa čakata še Žabjeka in Hrastnikovo.

  Ferenčak je ekipo izbral glede na letošnje rezultate in omenjena četverica je v svojih disciplinah ter kategorijah izstopala. Žakljeva že nekaj let sodi v širši svetovni vrh, Naglič je trenutno najboljši Slovenec na lestvici Mednarodne kolesarske zveze in edini, ki je letos redno nastopal na dirkah svetovnega pokala. Žabjek se je letos prebil med najboljše tekmovalce v spustu, dvakrat je končal med deseterico na tekmah za svetovni pokal, Hrastnikova pa je najhitrejša Slovenka, prav tako z uvrstitvijo v top 10 na tekmi svetovnega pokala.

  (vir: STA)

  Comments are closed.