Tanja Žakelj zadovoljna po 11. mestu

Tanja Žakelj zadovoljna po 11. mestu

Albstadt, 20. maja – Najboljša slovenska gorska kolesarka zadnjih let Tanja Žakelj je na prvi evropski tekmi svetovnega pokala v olimpijskem krosu v nemškem Albstadtu zasedla 11. mestu. Žakljeva je bila po slabem nastopu na petkovem kratkem krosu polna dvomov, štartala je iz ozadja, nato pa stopnjevala tempo in se prebila tik za deseterico, kar je zelo lep rezultat.

»Priznati moram, da sem dirko v Nemčiji pričakovala z nekaj strahu, potem pa je bil še slab rezultat na petkovem kratkem krosu. Nič dobrega nisem pričakovala, a se je vse dobro obrnilo. Vem, da sem pripravljena solidno in to je rezultat tudi potrdil,« je razplet komentirala Žakljeva. Za zmagovalko je kolesarka Uniorja zaostala za slabih šest minut.

Gregor Krajnc (Calcit Bike Team) se je prvič preizkusil v moški elite konkurenci, dirko pa je končal na 79. mestu med 124 uvrščenimi. Na vrhu je bil pričakovano Švicar Nino Schurter, aktualni olimpijski in svetovni prvak ter zmagovalec svetovnega pokala.