Tratnik odličen peti v Belgiji

Tratnik odličen peti v Belgiji

Jan Tratnik je odlično spomladansko formo izkoristil še na Brabantski puščici, kjer je zasedel visoko peto mesto. Dirko ekstra kategorije, ki je hkrati prva klasika v Ardenih to pomlad, je dobil Tim Wellens, Tratnik pa je bil v šprintu zasledovalne skupine četrti.

Idrijec je že pred dirko napovedoval, da je v zelo dobri formi in da si želi na Brabantski puščici doseči še en dober rezultat, preden zaključi s spomladanskimi klasikami. Njegova ekipa letos namreč ni dobila povabila na nedeljsko klasiko Amstel Gold, kjer bi bil Tratnik zagotovo eden od kandidatov za deseterico.

Novih 85 točk za UCI lestvico

Danes je bil Tratnik celo dirko v prvi skupini, a ni uspel slediti odločilnemu napadu Belgijca Tima Wellensa dobrih deset kilometrov pred ciljem. Bil je na čelu zasledovalne skupine in v šprintu za drugo mesto priznal premoč le Sonnyju Colbrelliju, Tiesju Benootu in Pietru Serryju.

»Na začetku dirke sem se počutil bolj slabo, proti koncu pa vse bolje in bolje. V zadnjih krogih sem bil udeležen v skoraj vsakem pobegu ali napadu, zato sem bil zadnji krog že precej utrujen. Vseeno sem nekako dobil moči za zadnji šprint in sem super vesel s tem, kar mi je uspelo,« je takoj po dirki svoj nastop komentiral Tratnik.

Na Brabantski puščici sta nastopila tudi Grega Bole in Borut Božič, ki sta v drugi polovici dirke pomagala Colbrelliju pri lovu na ubežnike. Tratnik je s petim mestom osvojil novih 85 točk za lestvico UCI, zdaj ga čaka nastop na dirki po Hrvaški.