Tratnik odličen tretji v Crikvenici

Tratnik odličen tretji v Crikvenici

Dirka po Hrvaški se je nadaljevala s četrto etapo, Slovenci pa so spet mešali štrene povsem pri vrhu. Tokrat je bil junak dneva Alessandro Tonelli, ki je po dolgem pobegu zdržal silovit lov glavnine in se veselil presenetljive, a zaslužene zmage. Jan Tratnik je s tretjim mestom izvlekel največ, kar je lahko.

Po zahtevnem vzponu na Sv. Jure je kolesarje tokrat na Hrvaškem čakala nekoliko lažja etapa, pričakovati je bilo šprint glavnine v boju za etapno zmago. Italijanska ekipa Bardiani je tokrat pripravila najboljšo taktiko in Tonellija poslala v pobeg, v ozadju pa so imeli v Andrei Guardiniju še močno orožje za šprint.

Po kaosu najbolj vesel Italijan

Dolgo je izgledalo, da bodo Tonellija v glavnini ujeli, še 500 metrov pred ciljem ni bilo povsem jasno, če bo Tonelli zdržal, nato pa je v predzadnjem ovinku nosilec bele majice Gidich na čelu pelotona padel in cela glavnina se je morala zaustaviti. Tonelli se je veselil zmage, zasledovalcem pa je ostal le še šprint za tolažilno nagrado. Tudi drugo mesto je pripadlo Bardianiju, z nekaj metri prednosti pred ostalimi je končal Enrico Barbin, Jan Tratnik pa je kot prvi v cilj pripeljal skupino in dosegel odlično tretje mesto.

Slovenija je imela še enega predstavnika v deseterici, na šestem mestu je končal kolesar Ljubljane Gusto Xaurum Žiga Ručigaj, ki se je prav tako odlično znašel v zmedi v zaključku.