Tratnik optimističen pred klasiko v Frankfurtu

Tratnik optimističen pred klasiko v Frankfurtu

Frankfurt, 30. april – Dirke WorldToura si v teh dneh sledijo kot po tekočem traku, v prazničnem obdobju bo na sporedu enodnevna klasika v Frankfurtu. Letos je trasa dirke nekoliko spremenjena, malce težja, zato jo je Jan Tratnik podčrtal že med ardenskimi klasikami. Njegova ekipa CCC Sprandi je dobila povabilo na dirko, Tratnik pa upa, da bo nadaljeval zanj rezultatsko zelo uspešno pomlad.

»Upam, da je forma še vedno na visokem nivoju. Že na dirki po Hrvaški sem malo začutil, da mi forma pada, saj sem imel dobre in slabe dni. Zato sem si po Hrvaški vzel nekaj več prostih dni, zadnja dva treninga pa sta bila dobra, zato grem optimistično na dirko. Glede rezultata je težko karkoli napovedovati, saj se lahko zgodi, da bo prišlo do skupinskega šprinta, takrat bodo kapetansko vlogo prevzeli drugi v ekipi. Jaz pa se bom seveda potrudil, da bo dirka težka in da bo v cilj prišla manjša skupinica kolesarjev,« je pred dirko pojasnil Tratnik, ki je letos dvakrat že stal na najvišji stopnički, dobil je kronometer na tednu Coppija in Bartalija ter klasiko v Limburgu.

Ob Tratniku še četverica

Na dirki bo ob Tratniku še nekaj slovenskih predstavnikov, v poljskem CCC Sprandiju mu bo družbo delal Marko Kump, ki bo ena od možnosti za šprint, v dresu Bahrain Meride prihajata Grega Bole in Luka Pibernik, iz Švice pa v Frankfurt s Katjušo prihaja tudi Simon Špilak.