Tratnik tretji na prologu v Luksemburgu

Tratnik tretji na prologu v Luksemburgu

Luksemburg, 31. maja – To pomlad eden najboljših slovenskih kolesarjev Jan Tratnik je še vedno v izvrstni formi, kar je pokazal na prologu dirke po Luksemburgu, kjer nastopa s poljsko ekipo CCC Sprandi Polkowice. Na 2,3 kilometra dolgi trasi je zaostal le za Damienom Gaudinom in Alexandrom Kriegerjem.

Tratnik je bil že pred klasikami v Ardenih v izvrstni formi, a nato njegova ekipa ni dobila povabila na največje klasike. Sledil je trening kamp in dirka po Hrvaški, z devetim mestom je navdušil v Frankfurtu, še boljši je bil na poljskem CCC Touru, kjer je dobil prolog in dirko končal na skupnem tretjem mestu.

Zdaj se Tratnik pripravlja predvsem na dirko po Sloveniji, formo pa pili v Luksemburgu. Na prologu je bil zelo blizu zmagi, a je na koncu za Francozom Gaudinom zaostal za tri sekunde, za tretje mesto je dobil tudi pet UCI točk. Dirka ima še štiri etape, vse so precej razgibane, v boj za zmago se bo podala razredčena skupina kolesarjev, med katerimi bi bil visoko lahko tudi Tratnik, ki je edini Slovenec na dirki ekstra kategorije, ki je letos doživela že 78. izvedbo.