Tratnik v Belgijo z dobro formo in visokimi pričakovanji

Tratnik v Belgijo z dobro formo in visokimi pričakovanji

To pomlad je med najbolj vidnimi slovenskimi kolesarji tudi Jan Tratnik, ki je v dresu poljske ekipe CCC Sprandi v letošnji sezoni že dvakrat stopil na najvišjo stopničko, to mu je uspelo na kronometru dirke Coppi Bartali in na enodnevni klasiki Volta Limburg.

»Trenutno je moja forma zelo dobra, nekako sem za ta letni čas načrtoval in upal, da bo tako. Po dirki Ruta del Sol sem bil štiri tedne doma, najprej sem si malo odpočil, potem pa sem opravil tritedenski blok težkih treningov,« je Tratnik opisal, kako je prišel do zmagovalnih nog.

Ustrezajo mu tudi Ardenske klasike, zato je bil nad zadnjim razpletom dogodkov razočaran: »Dirkal bom le na Brabantski puščici, saj CCC tokrat za dirko Amstel Gold ni dobil posebnega povabila. Bi pa rad vsaj tam naredil še en dober rezultat, ker dirka res ustreza mojim karakteristikam.«

Namesto Gira v Frankfurt

Ker bo izpustil nizozemski Amstel Gold, se bo lahko v miru pripravil na dirko po Hrvaški, kjer bo dirkal blizu slovenskih gledalcev: »Na Hrvaškem bom predvsem pomočnik v gorskih etapah in šprintih, sam pa bi rad naredil dober rezultat predvsem na zadnji etapi s ciljem v Zagrebu. Nato me 1. maja čaka še enodnevna dirka svetovne serije v Frankfurtu, ki bo zame zelo zanimiva, saj je letos trasa precej težja in bo v cilj verjetno prišla manjša skupina.«

Tratnik je lani z ekipi CCC Sprandi nastopal tudi na italijanskem Giru, letos pa posebnega povabila niso dobili niti za italijansko pentljo. Program dirk v prihodnjih mesecih tako še vedno ostaja zavit v tančico skrivnosti: Po Frankfurtu žal še ne vem, kje bom dirkal in kakšen bo moj program. Zagotovo bom nastopil na dirki po Sloveniji in na državnem prvenstvu, kjer bom dirkal tako na cestni dirki kot v kronometru.Aktualno_TratnikTT-Coppi-e-Bartali

Ne glede na uspehe v prihodnjih mesecih je Tratnik z letošnjo sezono že zdaj lahko zadovoljen. V kronometru je naredil še en korak naprej, tudi na razgibanih enodnevnih klasikah pa postaja vse bolj viden igralec, zato mu tudi v ekipi CCC namenjajo več priložnosti. »Z rezultati se sedaj ne obremenjujem več, sem čisto pomirjen in grem na dirke predvsem uživat, ponavadi pa temu sledijo tudi visoke uvrstitve.«

Če bo šlo na Brabantski puščici, ki ima letos status ekstra kategorije, vse po načrtih Idrijca, bo naslednjo visoko uvrstitev dočakal že jutri.