Tratnik v Luksemburgu le za zmagovalcem

Tratnik v Luksemburgu le za zmagovalcem

Luxembourg, 3. maja – Vikend slovenskih kolesarjev je bil izjemno uspešen, zmago Tadeja Pogačarja na Češkem je dopolnil tudi Jan Tratnik, ki je bil na dirki ekstra kategorije v Luksemburgu le za zmagovalcem. Zadnji dan je imel obilico smole, zato se mu je skupna zmaga izmuznila iz rok.

Tratnik je bil v Luksemburgu na vseh etapah zelo blizu zmagi, prolog je končal na tretjem mestu, tudi v skupnem seštevku je bil vseskozi zelo visoko. V zadnji etapi je potihem načrtoval naskok na skupno zmago, vodstvo je držal Italijan Andrea Pasqualon, a je imel ob slabem počutju še težave s kolesom.

Problemi z verigo končali upe na zmago

»Zadnja etapa je bila zelo zahteva. Tempo je bil zelo močan, saj se je pobeg izoblikoval šele po 60 kilometrihh, mi smo imeli tam Kocha in Kureka. Celo etapo se nisem počutil najbolje, v zadnjih krogih sem imel težave še s kolesom. Moral sem se ustaviti in hitro sem zaostal za vodilnimi. Zaradi neverjetne pomoči kolegov ob zelo hitrem tempu smo vodilne vseeno ulovili. Bil sem že zelo utrujen, sicer sem ciljal na skupno zmago, vendar je bil ob tehničnih težavah to moj maksimum. Vseeno sem zelo vesel za 2. mesto v skupni razvrstitvi in bi se rad še enkrat zahvalil celotni ekipi za pomoč,« kljub drugem mestu ni bil razočaran Tratnik.

Drugo mesto na dirki ekstra kategorije je eden največjih slovenskih uspehov v zelo uspešnem prvem delu sezone, Tratnik pa je zanj prejel zajetnih 150 točk za lestvico UCI. Dobro formo bo že čez dober teden dni lahko unovčil tudi na slovenskih cestah, kamor prihaja s poljsko ekipo CCC Sprandi Polkowice.

Bujakova v Nemčiji sedma

Za slovensko kolesarko edine slovenske profesionalne ekipe BTC City Eugenio Bujak je odličen teden v Nemčiji. Na močni dirki po Turingiji se je prav v vseh sedmih etapah uvrščala med najboljše – najboljša je bila četrta, najslabša pa 11. v kronometru, zadnji etapi, posledica tega je bila končno sedmo mesto.

Za zmagovalko Nemko Liso Brennauer, nekdanjo svetovno prvakinjo v kronometru, je zaostala dve minuti in 11 sekund. Drugo mesto je zasedla zmagovalka vožnje na čas in prav tako nekdanja svetovna prvakinja v tej disciplini Nizozemka Ellen Van Dijk, tretje pa Francozinja Lucinda Brand. Polona Batagelj je zasedla 36. mesto, zaostala je 26 minut in 44 sekund.

Golčer osmi na Poljskem

Na dirki prve kategorije na Poljskem so se odlično odrezali tudi kolesarji novomeške Adrie Mobil. Na dirki Szlakiem Walk Majora Hubala je Jure Golčer osvojil osmo mesto v skupnem seštevku, o zmagi je odločal kronometer na zadnji dan dirke. Golčer je pot do osmega mesta tlakoval s tretjim mestom v drugi etapi, Jani Brajkovič je dirko končal na 24. mestu.

Kolesarji novomeške ekipe so v treh dneh zabeležili še nekaj uvrstitev med najboljših deset. V prvi etapi je bil Gorazd Per sedmi, mesto pred njim je zasedel njegov klubski kolega Srb Dušan Rajović, v zadnji pa je bil Gašper Katrašnik šesti, Rok Korošec (My Bike Stevens) pa deseti.