Tratnik začel sezono z devetim mestom

Tratnik začel sezono z devetim mestom

Orihuela, 6.februarja – Z dirko po Valencii (Volta a la Comunitat Valenciana) se je začela sezona etapnih dirk tudi na evropskih tleh. Jan Tratnik je prvič na dirki oblekel dres Bahrain Meride in na uvodnem kronometru takoj navdušil z devetim mestom.

Tratniku je bila vožnja na čas pisana na kožo, dolga je bila dobrih deset kilometrov, zaznamoval pa jo je kratek, a zahteven zaključni vzpon. Za zmagovalcem Edvaldom Boassonom Hagnom je Tratnik zaostal za 19 sekund in na koncu zasedel deveto mesto v etapi.

“S prvim nastopom sem zadovoljen. Vse je potekalo kot sem hotel, naredil sem le nekaj manjših napak. Če potegnem črto, sem lahko zadovoljen s štartom nove sezone. Forma je dobra in komaj čakam naslednje etape,” je po kronometru povedal Tratnik. Izkazal se je tudi drugi novinec v vrstah Bahrain Meride Dylan Teuns, ki je zasedel četrto mesto.

Matej Mohorič je bil na kronometru nekoliko počasnejši, končal je na 37. mestu s 37 sekundami zaostanka, Luka Mezgec je bil 84. (+0:59), Kristijan Koren pa 119. (+1:20). Dirka se bo nadaljevala jutri z razgibano etapo s štartom in ciljem v Alicanteju.