Tudi Tadej Pogačar si je ogledal progo v Innsbrucku

Tudi Tadej Pogačar si je ogledal progo v Innsbrucku

Innsbruck, 14. septembra – Slovenska reprezentanca do 23 let bo ena najmočnejših na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku, po izjemnih rezultatih v letošnji sezoni pa bo Tadej Pogačar med glavnimi favoriti za zlato odličje na cestni dirki. S selektorjem Martinom Hvastijo, Jako Primožičem in Izidorjem Penkom so si ogledali traso v Innsbrucku.

Tadej Pogačar je v zadnjem mesecu dni najprej v slogu največjih šampionov dobil desetdnevno dirko Tour de’l Avenir, dirko po Franciji za kolesarje do 23 let, minuli konec tedna pa je s skupno zmago na Giru del Friuli dokazal, da je ostal v vrhunski formi. V zadnjih dveh dneh se je Pogačar skupaj s selektorjem Hvastijo mudil na ogledu trase, ki mu bo prišel prav pri zaključnih pripravah pred odhodom v Innsbruck.

Progo si je ogledal tudi Jaka Primožič, ki bo eden od glavnih pomočnikov Pogačarja na cestni dirki, tam bo dirkal tudi Izidor Penko, ki pa več stavi na kronometer, letos je bil v vožnji na čas bronast na sredozemskih igrah v Tarragoni in srebrn na evropskem prvenstvu.

Več o vtisih slovenskih reprezentantov s proge preberite v naslednjih dneh.