V Kamniku najboljša Braidot in Lechnerjeva, Naglič sedmi

V Kamniku najboljša Braidot in Lechnerjeva, Naglič sedmi

Kamnik, 14. maja – Ta konec tedna je v Kamniku potekal že 22. kamniški kros (UCI C.1), ki je štel tudi za slovenski pokal SloXcup. Zmagi v kategoriji elite sta pripadli Italijanoma Evi Lechner in Luci Braidotu, izkazal se je tudi Rok Naglič s sedmim mestom.

Dirko je zaznamovalo blato, ki je na razmočenem terenu oteževalo delo kolesarjem, prireditelji so morali tudi nekoliko spremeniti progo. Dirko v kategoriji ženske elite je dobila Italijanka Eva Lechner, druga je bila Avstrijka Lisa Pasteiner, tretja je bila Italijanka Marika Tovo. Sedemkratna zmagovalka dirke v Kamniku Tanja Žakelj dirke ni končala, zato je bila najboljša Slovenka na osmem mestu Vita Movrin.

Moška elite dirka je minila v znamenju Italijanov, ki so vpisali trojno zmago. Prvi je bil Luca Braidot, ki je v Kamniku slavil že tretjič, drugi njegov brat dvojček Daniele, tretji pa lanski zmagovalec Nadir Colledani. Najboljši Slovenec in član Calcit Bike Teama Rok Naglič je končal na sedmem mestu.

»Pred samo dirko sem imel kar nekaj težav. Od dirke si še nekaj dni nazaj nisem veliko obetal. Ampak sem se sestavil, počutje je bilo boljše. Prišel sem motiviran. Vedel sem, da bo težko, ker so prišli Italijani, ki so eni najboljših v svetovnem pokalu. Startal sem z rezervo. Šel sem iz kroga v krog po najboljših močeh. Veliko je bilo treba preteči. Prednost so imeli tisti, ki se res dobro peljejo v blatu. Tu bo še treba malo trenirati, da bom še bolj konkurenčen,« je dirko opisal Naglič, o vzdušju ob progi pa je dejal: »Vrhunsko vzdušje. Vsakič, ko sem se peljal mimo navijačev, sem dobil brzino več in sem se potrudil in šel na polno, da so še oni imeli nekaj od tega.«

Deveti je bil Gregor Krajnc, 11. Boštjan Hribovšek, 19. Luka Tavčar, 22. Mihael Štajnar in 24. Tilen Jagodič.