V Kamniku Žakljeva zlata, na vrhu tudi Blaža

V Kamniku Žakljeva zlata, na vrhu tudi Blaža

Kamnik, 14. maj – V Kamniku je potekal že 21. Kamniški kros, tokrat se je mednarodni dirki kategorije UCI C1 pridružilo še vojaško svetovno prvenstvo. Tanja Žakelj je tako na domačih tleh postala vojaška svetovna prvakinja, Blaža Pintarič (prej Klemenčič) je slavila v absolutni ženski konkurenci, Rok Naglič pa je bil peti v absolutni moški konkurenci in najboljši med mlajšimi člani.

Žakljeva se je tokrat odpovedala nastopu na ženski dirki pod okriljem UCI, da bi lahko nastopila na vojaškem svetovnem prvenstvu, kjer je upravičila status prve favoritinje. Nedeljsko tekmovanje so sicer odprle tekmovalke v kategoriji elite, kjer je bila še sedmič v Kamniku najboljša Pintaričeva, pred tem je nazadnje slavila v Kamniku leta 2013, ko je še tekmovala v dresu Calcita. Tina Perše je bila osma.

Naglič prinesel lep uspeh Calcitu

Rok Naglič-1

Nato so na vrsto prišli tekmovalci v kategoriji elite in mlajši člani, ki so dirkali skupaj, zelo dobro se je odrezal kolesar domačega Calcita Rok Naglič, ki je bil v absolutni konkurenci počasnejši le od štirih kolesarjev in poskrbel, da je domači klub vikend zaključil z lepim uspehom.

»Startal sem odlično, iz prve vrste. Bil sem osredotočen. Poznal sem konkurenco. S starta sem šel zbrano, nisem se rinil naprej. Četrto, peto mesto sem skušal zadržati do cilja. Parti me je prehitel v petem krogu, v šestem je bil zame premočan. Rezultat je zelo dobra popotnica za prihajajoče svetovne pokale,« je nasmejano v cilju razložil Naglič in o progi dodal: »Proga je bila spremenjena. Trasa mi je zelo všeč. Škoda, da so bile včeraj padavine in je bila proga mastna. Sušila se je, vsi smo imeli težave z izbiro gum. Nihče ni imel prednosti z gumami za suho ali mokro podlago.«