V Podsmreki še tretjič zapored najboljši Katrašnik

V Podsmreki še tretjič zapored najboljši Katrašnik

Podsmreka, 15. oktobra – Kolesarska sezona na slovenskih tleh se je zaključila z VN Avtomojstra v Podsmreki, kjer so se zbrali najboljši kolesarji slovenskih klubov, dirkal pa je tudi Matej Mohorič, ki je še dan pred tem dirkal tudi v Lombardiji. Še tretje leto zapored je bil najboljši Gašper Katrašnik, zmaga je tako odšla novomeški Adrii Mobil.

Katrašnik se je z Jako Primožičem, Markom Pavličem in Juretom Rupnikom zgodaj podal v beg, četverica pa je bila dovolj močna, da je zdržala do cilja. V šprintu je bil Katrašnik brez prave konkurence in tako je osvojil še rekordno tretjo zmago zapored v Podsmreki.

»Zelo sem si želel zmagati na tej dirki, ne glede na to, kako mi bo to uspelo. Ko so se odpeljali trije nevarni kolesarji, sem bil ravno v ospredju, zato sem šel za njimi. Dobro smo sodelovali, nikomur ni bilo v interesu, da nas glavnina ujame, zato smo tudi prišli do cilja, kjer sem imel v šprintu še dovolj moči, da sem sezono zaključil na najboljši način,« je v cilju komentiral Katrašnik.

Podelili so tudi zlata kolesa za najboljše v iztekajoči se sezoni. Med člani je prepričljivo slavil Primož Roglič, v kategoriji do 23 let Tadej Pogačar, med ženskami elite pa Eugenia Bujak.