V vožnji na čas trije Slovenci v petnajsterici

V vožnji na čas trije Slovenci v petnajsterici

Piva, 22. avgusta – Začelo se je evropsko prvenstvo za gorske kolesarje v mladinskih kategorijah v italijanski Pivi. Prvi dan je bila na sporedu vožnja na čas, najboljše uvrstitve pa so dosegli Jure Rus, Blaž Žle in Daša Mlakar.

Nastopile so kategorije od 15 do 17 let, vožnja na čas je odločala tudi o vrstnem redu štartov za naslednje preizkušnje na evropskem prvenstvu. V ekipni vožnji do 17 let je ekipa v postavi Jakob Klemenčič, Teo Pečnik in Tamara Homar zasedla 15. mesto. Druga slovenska ekipa, v kateri so bili Blaž Žle, Matic Kranjec Žagar in Ana Janežič je zasedla 31. mesto.

Med kolesarji do petnajstega leta so bili najboljši Italijani, Slovenci v postavi Jure Rus, Miha Smrdel in Hana Kranjec Žagar je zasedla 12. mesto, morda bi bila dosegljiva tudi deseterica, a je imela Hana smolo in padla med dirko. Posamično je bil zelo hiter Jure Rus, ki je končal na šestem mestu, Blaž Žle je bil 14., Daša Mlakar pa 13., vsi trije bodo EP nadaljevali z dobrimi izhodišči.

(Foto: Luka Žagar)