Van der Poel ubranil naslov svetovnega prvaka

• Van der Poel ubranil naslov svetovnega prvaka

Nizozemski kolesar Mathieu van der Poel je v Dübendorfu v Švici ubranil naslov svetovnega prvaka v ciklokrosu. Kolesar, ki blesti na vseh vrstah kolesa in ki je nase že nekajkrat opozoril na največjih cestnih dirkah, je bil že pred začetkom prvi favorit. Da se strokovnjaki niso zmotili, je dokazal s tem, da je vodil od začetka do konca dirke.

3. februar

Dubendorf - Switzerland - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Mathieu Van Der Poel (Netherlands / Team Alpecin - Fenix) pictured during the World Championships cyclocross for elite men in Dubendorf, Switzerland - Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2020

Na koncu je imel po šestih krogih minuto in 20 sekund prednosti pred Britancem Tomom Pidcockom, tretje mesto pa je zasedel Belgijec Toon Aerts, ki je v boju za bron premagal trikratnega svetovnega prvaka, rojaka Wouta Van Aerta.

“Mislim, da sem odpeljal popolno dirko. Počutil sem se močnega, že v prvem krogu mi je uspelo pobegniti, to mi je dalo krila. Proga je bila izredno zahtevna, ena najtežjih, kar sem jih videl, primerna za svetovno prvenstvo. Menim, da so rezultati pošteni, na vrhu smo bili najmočnejši,” je po tekmi razlagal Nizozemec, ki je svetovni prvak v ciklokrosu postal tretjič, pred lansko zmago je bil najmočnejši tudi leta 2015. Tudi med članicami je vse potekalo po nizozemskih notah, saj so van der Poelove rojakinje osvojile prva tri mesta. Svetovna prvakinja je postala Ceylin del Carmen Alvarado, drugo mesto je zasedla Annemarie Worst, tretje pa Lucinda Brand.

Slovenskih predstavnikov na prvenstvu ni bilo.

KZS/STA