Za začetek EP v Estoniji 40. mesto Jeretine

• Za začetek EP v Estoniji 40. mesto Jeretine

Prvi tekmovalni dan evropskega prvenstva, ki ga gosti estonsko mesto Tartu, so nastopila dekleta v konkurenci mladink in mlajših članic. Iz slovenskega tabora je nastopila Katja Jeretina, ki je med mladinkami – te so morale prekolesariti 14,4 km – zasedla 40. mesto. Zmagala je Poljakinja Agnieszka Skalniak, Jeretina je zanjo zaostala dve minuti in 57 sekund. Naslov med mlajšimi članicami, v tej konkurenci Slovenija ni imela predstavnice, je osvojila Nemka Meike Kröger.

‘Ni bilo kakšnih težav. Start je bil nekoliko slabši. V vetru v prsa je izgubljala čas, drugod pa ne. Šest kilometrov pred ciljem jo je ujela zmagovalka. Tehnično je odpeljala dobro, nima pa prave moči,’ je nastop Slovenke pokomentiral mladinski selektor Andrej Cimprič.

V petek je v Estoniji na sporedu vožnja na čas za mladince in mlajše člane. V konkurenci mladincev bodo nastopili Žiga Jerman, Tadej Pogačar in Jaka Primožič, med mlajšimi člani Jon Božič in Marko Pavlič. V soboto je na progamu cestna dirka za dekleta, v nedeljo, zadnji dan prvenstva, pa še za fante.

Foto: delo.si