Evropsko prvenstvo za spustaše

Evropsko prvenstvo za spustaše

Pampilhosa de Serra, 4. maja

KVALIFIKACIJE Z LEPIMI OBETI ZA NAŠE
    Slovenski kolesarji so se izkazali v kvalifikacijah Evropskega prvenstva v spustu z gorskimi kolesi.
    Monika Hrastnik je bila 5., Jure Žabjek 9., Miha Ivančič 27. in mladinec Žak Gomilšček 2.
    Nedeljski boj za medalje bo zanimiv in poln pričakovanj.

Pampilhosa de Serra, 1. maja

ZAČENJA SE EP V SPUSTU Z GORSKIMI KOLESI
    V portugalskem mestu Pampilhosa de Serra se začenja evropsko prvenstvo v gorskokolesarskem spustu. Lani je izjemen uspeh dosegla Monika Hrastnik, ko je osvojila naslov evropske prvakinje, tudi letos se bo slovenska odprava od 2. do 5. maja borila za odličja.

Že drugo leto zapored je Evropska kolesarska zveza (UEC) dodelila organizacijo EP v gorskokolesarskem spustu Portugalski, lani ga je gostila Lousa, letos pa Pampilhosa de Serra. Najboljši kolesarji in kolesarke stare celine se bodo v četrtek in petek spoznavali s progo na ogledu terena in uradnih treningih.

Najboljše, tudi slovensko odpravo, ki jo zastopajo Monika Hrastnik, Jure Žabjek, Miha Ivančič in mladinec Žak Gomilšček pod vodstvom selektorja Mihe Jakopiča, v soboto najprej čakajo kvalifikacije na Portugalskem, v nedeljo pa se bodo borili za odličja in naslove evropskih prvakov. Ženska dirka bo v nedeljo potekala med 14.00 in 14.30, moška pa se bo začela ob 14.45.

Več informacij o evropskem prvenstvu najdete tukaj:
    EP DOWNHILL

EP Portugalska-spisek

Spremljevalci:
    Emanuel Humar: vodja odprave in mehanik
    Andrej Vrčon: mehanik
    Miran Vauh: mehanik