Zadnji klanec v Innsbrucku za Rogliča pravi izziv

Zadnji klanec v Innsbrucku za Rogliča pravi izziv

Innsbruck, 2. maja – Primož Roglič si je po veliki zmagi na dirki po Romandiji privoščil nekaj dni oddiha, ki pa ga vseeno ni preživel brez kolesa. V spremstvu selektorja slovenske reprezentance Andreja Hauptmana je praznike preživel v Innsbrucku, kjer si je ogledal tako traso kronometra kot traso cestne dirke na letošnjem svetovnem prvenstvu.

Lani v Bergnu je z izjemno vožnjo osvojil naslov podprvaka v vožnji na čas, tokrat ga zelo mika tudi težka trasa cestne dirke. »Zaključni krogi niso nič posebnega, vzpon ni zahteven, tako da ne pričakujem, da se bo dirka odločala že tam, razen morda v zadnjem krogu. Potrebno bo biti pazljiv, da ne naredimo kakšne napake, nato pa bo gotovo odločilen zadnji vzpon. Tam bo že na začetku pomemben boj za položaje, potem pa je petkilometrski odsek pred vrhom res zelo zahteven, tam se bo verjetno dirka odločila,« po ogledu proge pravi Roglič.

Kdor bo prvi na vrhu, bo prvak

Po mnenju slovenskega asa bo do odločitve prišlo v samem zaključku:  »Na vrhu vzpona je še okrog 500 metrov ravnega dela pred spustom, spust pa tudi ni težek, cesta je lepa, zato mislim, da se tam veliko ne bo več spremenilo. Kdor bo prišel prvi na vrh klanca, bo najbrž tudi postal svetovni prvak.«

rogla hemp

Prvi del kronometra bi bil lahko težji …