Žakljeva osma v olimpijskem krosu

• Žakljeva osma v olimpijskem krosu

V soboto je na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v Kanadi nastopila najbolj izkušena slovenska tekmovalka Tanja Žakelj in osvojila osmo mesto.

Ljubljana, 31. avgust

zakeljTridesetletna gorska kolesarka iz Ledin, ki sodi med naizkušenejše tekmovalke v svetovni karavani, se je na progi v Mont Saint Anne dobro znašla. V konkurenci 61 tekmovalk je zasedla osmo mesto. Zmagala je Francozinja Paule Ferrand Prevot, ki je za dobrih 40 sekund prehitela drugouvrščeno Švicarko Jolando Neff. Žakljeva je za bronasto kolajno, ki jo je osvojila Avstralka Rebecca McConnell, zaostala za dve minuti in 23 sekund.

»Zelo sem vesela, saj mi je na svetovnem prvenstvu uspela najboljša dirka letos. Ta proga mi je zelo všeč, imam veliko izkušenj z njo in tokrat sem jih vnovčila. V klanec sem vozila zelo kontrolirano, tako je bilo tudi na spustih in napak je bilo malo. To se mi je obrestovalo. Sem super zadovoljna,« je takoj po koncu dirke dejala Žakljeva in dodala: »Štart je bil kot vedno zelo hiter. Imela sem srednje dobro pozicijo. Vedela sem, da se lahko pripeti marsikaj. Ampak tiste glavne težave so se dogajale k sreči za mano. Tako, da nisem preveč izgubila, lahko sem še kontrolirala dirko. Res sem srečna, da mi je uspel tak super rezultat na svetovnem prvenstvu. Naslednji teden me čaka še zaključek svetovnega pokala in upam, da dobro pripravljenost izkoristim tudi tam.«

Olimpijski kros, ženske, izidi:

1. Prevot (Fra) 1;28:51

Jure Žabjek – 24. mesto
    Žak Gomilšček – 12. mesto

Klik: Galerija nastopa Tanje Žakelj

preberi še: Ferenčak za uvod 33.

foto: Grega Stopar