Žakljeva tudi v Andori z velikimi željami in upanjem

• Žakljeva tudi v Andori z velikimi željami in upanjem

Tanja Žakelj bo v sredo začela spoznavati progo v Vallnordu, ki ta teden gosti svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu. V torek je raje počivala, kljub temu pa je dobila informacije o spremembah na progi, ki jih je dobila od Tanje Žakelj, Gregorja Krajnca in tehničnega trenerja Urbana Ferenčaka, ki so traso že dobro spoznali.

‘Mislim, da sem se. Bila je dolga pot, trening je bil zgodaj. Odločila sem se, da se odpočijem in naspim. Na trening sem šla, da sem v ritmu,’ je obrazložila Žakljeva, zakaj je izpustila trening na progi, kljub temu pa je obveščena o spremembah na njej: ‘So povedali. Blaža, Grega in Urban so bili na progi. Je spremenjena, ampak progo moram videti, izkusiti. Bom videla z lastnimi očmi.’

Dirka v Vallnordu bo na visoki nadmorski višini, ki je številne športnike že dobro zdelala, ko so tekmovali. Ker Slovenci niso opravili višinskih pripravah, so se zato odločili, da bodo tekmovalci v olimpijskem krosu med SP bivali v nižini.

‘Načeloma imam kar težave na dirkah, ki so na višji nadmorski višini. Tudi v Lenzerheideju mi ni šlo najbolje, lani na zaključku v Meribelu tudi ne. Tudi leta 2013 sem imela kar velike težave od začetka. Ne ustreza mi dirkanje na višini, ampak bom to skušala izbrisati iz glave,’ pravi nekdanja svetovna prvakinja v konkurenci mladink in mlajših članic.

Leta 2013, ko je Andora zadnjič gostila dirko svetovnega pokala, je Žakljeva v Vallnordu dobro dirkala, osvojila peto mesto, tisto sezono pa osvojila skupni seštevek pokala. ‘Na sezono 2013 imam zelo dobre spomine. V Andori mi ni šlo najbolje. Vseeno sem na koncu uspela priključiti in osvojila peto mesto. Takrat sem imela višja pričakovanja. Zdaj bo povsem druga dirka,’ je povedala Žakljeva.

‘Ostala mi je samo ta dirka, kjer lahko pokažem nekaj več. Bom maksimalno motivirana. Tudi v Val di Soleju sem bila, ampak enostavno nisem imela dneva. Imam velike želje in upanje, da bom imela boljši dan. Pripravljena sem, iz dneva bom skušala iztržiti čim več,’ je zaključila 26-letnica, ki bo tudi v 1500 km oddaljeni Andori v soboto računala na podporo zvestih navijačev.