Žakljevi in Obalu naslov v vzponu z gorskimi kolesi


 • Žakljevi in Obalu naslov v vzponu z gorskimi kolesi

  Tanja Žakelj in Primož Obal sta na državnem prvenstvu v vzponu z gorskimi kolesi na Valvazor osvojila prvi mesti. Oba sta na 5,3 kilometra dolgi progi s 550 višinskimi metri postavila tudi nova rekorda proge, ki je potekala po makadamu s tremi asfaltnimi odseki.

  Lep oktobrski dan je poskrbel za dodatno prijetno vzdušje na državnem prvenstvu v vzponu, ki so ga letos organizirali v Završnici. Obal je za progo potreboval 21 minute in 21 sekund in vzpon na Valvazor premagal dve sekundi hitreje kot prejšnji rekorder Rok Grilc.

  »Že od začetka je šlo kar hitro, zato sem vodilne malo spustil. Potek sem začel stopnjevati tempo in ujel vodilna dva, ju prehitel in na koncu mi je ostalo nekaj moči, da sem se ju lahko otresel. Bilo je kratko, ampak intenzivno. Proga je super, občutek je skoraj tak, kot da bi bil na dirki s cestakom.«

  Žakljeva je do cilja potrebovala 27:01 minut in za 39 sekund izboljšala svoj čas, ki ga je prav tako kot Grilc postavila leta 2006.

  »Bilo je kar naporno, saj je sezona že dolga in sem kar utrujena. Včeraj sem dirkala doma, ker pa sem bila povabljena, sem se povabilu odzvala. K sreči je še lep dan, mi pa je bilo težko, saj sem dala vse od sebe, da je padel rekord. Nasploh če je dirka, ne znam iti počasi. Meni sicer vzpon ni bil najbolj všeč, saj je bil precej položen. Vzponi so taka disciplina, kjer glava igra veliko vlogo. Ves čas moraš dati od sebe maksimum, drugače lahko ostaneš nekaj minut zadaj.«

  Obal je bil sicer hitrejši od Luke Tavčarja in Boruta Ramšaka, Žakljeva pa od Tine Perše. Med mlajšimi člani je slavil Peter Zupančič pred Gregorjem Kranjcem in Blažem Dragarjem. Med mlajšimi članicami je naslov osvojila Eva Jagodič.

  (vir: prijavim.se)

  Comments are closed.