Želiš postati kolesarski sodnik? Pot do tega je olajšana, predvsem pa krajša!

Želiš postati kolesarski sodnik? Pot do tega je olajšana, predvsem pa krajša!

Društvo kolesarskih sodnikov Slovenije bo marca organiziralo redno letno izobraževanje članov, v svoje vrste pa vabijo tudi vse, ki bi jih zanimalo delo kolesarskega sodnika. Izobraževanje bo potekalo 9. in 10. marca v Novem mestu.

V letošnjem letu je DKSS spremenil postopek pridobitve naziva kolesarski sodnik. Postopek je hitrejši, 9. in 10. marca bodo v Češči vasi na velodromu potekala izobraževanja tako za sodnike na cesti, na velodromu in v gorskem kolesarstvu, sodniki pa se bodo že s statusom sodnika pripravnika lahko specializirali za določeno disciplino, ki jih najbolj zanima. Vsebine bosta na predavanjih podajala mednarodna UCI sodnika Peter Judež in Robert Gelo.

V Sloveniji se lahko pohvalimo z vedno večjim številom kolesarskih prireditev, tako rekreativnih kot tudi tistih na katerih nastopajo največja imena svetovnega kolesarstva v cestnem in gorskem kolesarstvu. Ker so za vsako uspešno izpeljano prireditev potrebni izurjeni sodniki, vas Društvo kolesarskih sodnikov Slovenije vabi, da se jim pridružite. Seminar je brezplačen, predhodna prijava pa obvezna.

Program tečaja:

Sobota             9.3.2019          16.00 – 19.00 pista
    Nedelja           10.3.2019        9.00 – 10.30 cesta
    11.00-12.30 MTB

Prijave so možne do četrtka, 7. 3., na info.dkss@gmail.com, lahko pa pokličete na 041 933 151 (Mira).