Zlati slovenski dnevi na SP v Vareseju

Zlati slovenski dnevi na SP v Vareseju

Varese, 1. septembra – Na svetovnem kolesarskem prvenstvu kategorij Master v italijanskem Vareseju, se nadaljujejo zlati slovenski dnevi. Drugi tekmovalni dan je Slovenija osvojila že četrto zlato medaljo. V razburljivi ekipni štafetni tekmi, polni preobratov, je ekipa Slovenija 1 v postavi Laura Šimenc, Branko Bojanc, Dean Bratuš in Jani Prešeren osvojila prvo mesto in za seboj pustila ekipi Kanade in Italije 2. Po lanskoletnem drugem mestu je tako slovenska ekipa v letošnjem letu stopila še stopničko višje. Druga slovenska ekipa v postavi Ajda Opeka, Ljubo Car, Mitja Oter in Uroš Bogša je osvojila solidno 10. mesto

Po včeraj osvojenih treh zlatih medaljah Laure šimenc, Mateja Lovšeta in Andreja Gučka v posamični vožnji na čas, se Slovenija s skupno osvojenimi štirimi zlatimi medaljami trenutno nahaja na prvem mestu med dobitnicami medalj. V soboto 1.9. je na prvenstvu prost dan, v nedeljo 2.9. pa se prvenstvo zaključuje s cestnimi dirkami, kjer bo številčna slovenska zasedba poskušala bero kolajn še povečati.

zlati1

Mitja Hernaus, selektor