Slovensko-avstrijska postaja serije EWS se seli v oktober

Slovensko-avstrijska postaja serije EWS se seli v oktober

Letošnji oktober bo povsem po okusu ljubiteljev dirkanja v gorskem kolesarstvu. Organizatorji svetovnega pokala v spustu z gorskimi kolesi so že objavili nov jesenski termin za dirko v Mariboru, še prej v mesecu – 3. in 4. oktobra – pa bo Koroško obiskala svetovna serija v enduru (Enduro World Series – EWS).

26. maj

Dirka EWS Peca/Jamnica je nov datum v koledarju poiskala zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, še naprej pa ostaja edina, ki povezuje dve državi. Glavni prizorišči tako ostajata kolesarska parka Jamnica in Peca.

Anej Štrucl, direktor dirke EWS Peca/Jamnica je ob objavi datuma povedal: “Veseli smo, da imamo možnost organizacije dirke v novem jesenskem terminu. Kdor je že vozil v naših koncih ve, da je lahko oktober naravnost čudovit, le sonce se hitreje skrije za Peco. Upam le, da bodo razmere v povezavi z novim koronavirusom takšne, da bomo lahko dirko speljali po načrtih. Medtem pa ste vsi vabljeni na Koroško, saj je kolesarski park Jamnica že odprt, konec tedna pa se odpre tudi park MTB Zone na Peci. Za zdaj ga bodo lahko obiskali le Avstrijci, a upam, da se tudi ta meja kmalu odpre za vse.”

Z vodstva serije EWS so potrdili tudi nov datum za francosko postajo in tako smo dobili nov celoten koledar za sezono 2020:

30. 8. – Zermatt (Švica), EWS #1 + EWS-E
    26./27. 9. – Finale Ligure (Italija), Trofeja narodov + EWS-E
    3./4. 10. Peca/Jamnica (Avstrija/Slovenija), EWS #2
    17./18. 10. Montagnes du Caroux, Olargues (Francija), EWS #3 + EWS-E
    6./7. 11. Menizales (Kolumbija), EWS #4
    14./15. 11. Ferellones (Čile), EWS #5

(EWS-E je oznaka za dirko serije EWS z električnimi kolesi.)

KZS/MTB.si
    Foto: EWS