Ta konec tedna kolesarski praznik v Kranju

• Ta konec tedna kolesarski praznik v Kranju

Gorenjska prestolnica bo ta konec tedna središče kolesarskega dogajanja pri nas. Kolesarski klub Kranj v nedeljo organizira tradicionalno dirko za VN Kranja (memorial Filipa Majcna), dan prej pa še kriterij po mestnih ulicah.

23. julij

KK Kranj bo tako po velikih težavah, ki jih povzroča situacija s Covidom-19, vendarle pripravil najstarejšo mednarodno dirko pri nas, ki je tudi del koledarja mednarodne zveze UCI. “Da dirko izpeljemo, smo se dokončno odločili po izboljšanju situacije zaradi koronavirusa, vendar pa smo bili še do prejšnjega tedna v negotovosti, ali bomo dobili vsa potrebna dovoljenja. Vložili smo ogromno truda in časa in očitno smo izpolnili vse kriterije in zahteve pristojnih organov. Seveda pa bodo letošnje prireditve potekale v znamenju ukrepov proti širjenju koronavirusa, zato se bomo organizatorji maksimalno potrudili za varnost vseh. Pričakujemo pa tudi, da bodo vsi sodelujoči ukrepe in protokole spoštovali,” je povedal direktor kluba in prvi človek dirke Matjaž Zevnik. Štart VN Kranja bo v nedeljo ob 13.30 uri.

Kolesarski praznik pa se bo pričel že v soboto s cestno dirko za dečke in kriterijem za kategorije od mladincev naprej. Preizkusili se bodo tudi otroci (18.30), ki še ne trenirajo kolesarstva, za njimi pa še prijatelji kluba ter kolesarski trenerji in spremljevalci. Vrhunec sobotnega dneva pa bo tudi letos mednarodni nočni kriterij.

Spored:

25. julij (sobota)
    14.30–18.30: dirka in kriterij po ulicah Kranja: dečki, deklice, mlajši in starejši mladinci in mladinke, ženske
    18.30: dirka za otroke, ki še ne trenirajo kolesarstva
    19.15: dirka za trenerje in spremljevalno osebje