Tomaž Grm: “Strinjam se z odločitvijo o prestavitvi iger”


 • Tomaž Grm: “Strinjam se z odločitvijo o prestavitvi iger”

  Mednarodni olimpijski komite (MOK) je po pogovoru predsednika Thomasa Bacha z japonskim premierjem Shinzom Abejem tudi uradno potrdil, da so letne olimpijske igre prestavljene.

  24. marec

  Največji športni dogodek, ki bi se moral letos julija in avgusta odviti v deželi vzhajajočega sonca, je tako prestavljen na prihodnje leto. Točen datum še ni znan, organizatorji pa so zatrdili, da bodo igre najkasneje poleti 2021.

  V slovenski olimpijski odpravi bi imeli kolesarji na čelu s Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem vsekakor pomembno vlogo. Predsednik Kolesarske zveze Slovenije Tomaž Grm je po uradni potrditvi o prestavitvi iger na leto 2021 povedal: “Na prvem mestu je vsekakor zdravje športnikov. Strinjam se z odločitvijo o prestavitvi iger na prihodnje leto, saj mislim, da se v teh razmerah ne bi mogli veseliti enakovrednih bojev najboljših. Optimistično gledam naprej in hkrati upam, da bo nov termin olimpijskih iger za kolesarje bolj ugoden v primerjavi s termini največjih dirk pod okriljem mednarodne kolesarske zveze UCI.”

  Spomnimo, olimpijske igre v Tokiu bi se morale pričeti 24. julija in končati 9. avgusta. Cestna dirka članov bi bila na sporedu že drugi dan iger, 25. julija, komaj šest dni po zaključku Dirke po Franciji.

  KZS
  Foto: www.alesfevzer.com

  Comments are closed.