Tratnik dobil kronometer na Poljskem


 • Tratnik dobil kronometer na Poljskem

  Tratnik dobil kronometer na Poljskem

  Polkowice, 11. maja – Na Poljskem se je začela štiridnevna dirka druge kategorije CCC Tour. Na domači dirki svoje ekipe se je na uvodu odlično odrezal Jan Tratnik, dobil je 16,2 kilometra dolg uvodni kronometer in oblekel tudi rumeno majico vodilnega. Tratnik tako dokazuje, da je še vedno v izvrstni formi.

  »Čeprav mi profil kronometra ni ustrezal, bil je povsem raven, jaz pa imam raje bolj razgibane proge, sem bil vseeno dovolj dober za zmago in majico vodilnega. Trasa je bila tehnično zahtevna, ob ovinkih je bilo veliko tudi lukenj na cesti, zato nisem našel pravega ritma. Ravno, ko sem začel obračati visoke vate, sem moral spet upočasniti, nato pa vnovič pospeševati, ni bilo lahko,« je kronometer opisal Tratnik.

  Poljski CCC je imel v prvi deseterici kar šest kolesarjev, zato so pred nadaljevanjem v odličnem položaju. »Ker imamo šesterico v top 10, bomo lažje nadzorovali dirko v naslednjih etapah. Ostale ekipe bodo zagotovo še naprej napadale, ampak mislim, da smo dovolj močni, da dirko tudi zmagamo. Nisem specialist za vzpone, teh pa bo kar nekaj, a mi rumena majica vedno da še nekaj dodatne moči in motivacije,« je optimističen pred nadaljevanjem Tratnik.

  Na Poljskem dirkajo tudi kolesarji novomeške Adrie, na uvodu je bil z 18. mestom najboljši Gregor Gazvoda, ki bo na Poljskem vodil mlado ekipo Novomeščanov, v katero se po poškodbi vrača srbski šprinter Dušan Rajović.

  V Luksemburgu Pogačar peti v kraljevski etapi

  V teh dneh na dirki druge kategorije Fleche du Sud nastopajo tudi kolesarji Ljubljane Gusto Xaurum. Tadej Pogačar je v prvi etapi oblekel rdečo majico najboljšega na vzponih, jo kasneje sicer izgubil, v kraljevski etapi pa je pokazal, da se lahko kosa z najboljšimi. Končal je v prvi zasledovalni skupini, na petem mestu je zaostal deset sekund, v skupnem seštevku pa je zdaj 20.

   

  Comments are closed.