V Petanjcih razdelili majice državnih prvakov v ciklokrosu


 • V Petanjcih razdelili majice državnih prvakov v ciklokrosu

   V Petanjcih so se v nedeljo, 10. januarja, za majice državnih prvakov pomerili tekmovalci v ciklokrosu. Nove prvake smo dobili v petih kategorijah, najboljši so bili Gregor Sikošek, Dušan Hajdinjak, Žiga Horvat, Eva Prevc in Jaka Starman.

   

  V kategoriji od 19 do 40 let se je zmage veselil Sikošek iz BikeRepublic, ki je že na začetku dirke pobegnil, tekmeci pa ga niso več mogli ujeti, še najbljižje mu je bil Primož Obal (Tropovci), ki ga je ujel v zadnjem krogu, a ostal za njim. Tretje mesto je osvojil Jernej Stibilj (Picibici).

   

  V mladinski konkurenci je za veselje domačinov poskrbel Žiga Horvat, drugo mesto je šlo še enemu kolesarju Tropovcev Aleksandru Rengeu, tretje Anžetu Skoku (Sloga 1902 Idrija), ki se je na začetku še boril z Horvatom, skozi cilj pa pritekel pokvarjenim kolesom.

   

  Med moškimi na 40 let je še za eno domačo zmago poskrbel Dušan Hajdinjak, ki je bil na koncu hitrejši od Iztoka Kureta (Alpe SiS, ki pa je prav tako imel okvaro kolesa. Tretje mesto je osvojil Bojan Ločnikar (BikeRepublic).

   

  Med deklicami je zmagala šla Evi Prevc iz kranjske Save, med dečki pa Jaka Starman in kamniškega Calcit Bike Teama.

   

  Foto: prijavim.se

  Comments are closed.