Žabjek v Fort Williamu 58., Pandur v bolnišnici


 • Žabjek v Fort Williamu 58., Pandur v bolnišnici

  Žabjek v Fort Williamu 58., Pandur v bolnišnici

  Od dveh slovenskih gorskih kolesarjev v spustu, ki sta bila na svetovnem pokalu v Fort Williamu na Škotskem, je do uvrstitve prišel le en. Jure Žabjek je na koncu osvojil 58. mesto, Žiga Pandur, njegov klubski kolega pri Unior Tools Teamu, pa je po petkovem treningu končal v bolnišnici.

  Pandur je na treningu grdo padel, si ob padcu zlomil rebra in ob tem poškodoval še pljuča, zlomil pa si je tudi lopatico. To je druga poškodba v omenjeni ekipi, saj je Zarja Černilogar zaradi zlomljenega zapestja prav tako na bolniški in na Škotskem ni dirkala.

  Tako je od Slovencev v Fort Williamu ostal le evropski prvak Jure Žabjek, ki pa ni bil med najhitrejšimi. V današnjem finalu je na koncu osvojil 58. mesto. Za zmagovalcem Južnoafričanom Gregom Minnaarjem je zaostal 24,563 sekunde. Drugo mesto je osvojil Američan Aaron Gwin (+3,3), tretjega pa Britanec Danny Hart (+ 3,9).

  Žensko dirko je dobila Britanka Rachel Atherton, ki je za 12 sekund prehitela Avstralko Tracey Hannah in za 20 rojakinjo Manon Carpenter.

  Četrti od sedmih svetovnih pokalov v sezoni bo prihodnji konec tedna gostil avstrijski Leogang, kjer bo na startu tudi več Slovencev.

  © STA 2016

  jure-zabjek-1

  Foto: Klemen Humar/Unior Tools Team

  Comments are closed.