Začetek Svetovnega prvenstva z ekipnim kronometrom


 • Začetek Svetovnega prvenstva z ekipnim kronometrom

  Začetek Svetovnega prvenstva z ekipnim kronometrom

  Doha, 09. oktobra – V Dohi se bo danes začelo kolesarsko svetovno prvenstvo. Prvi dve disciplini bosta ekipna kronometra, a ne reprezentančna, ampak klubska. Slovenijo bosta zastopala dva posameznika in ženska ekipa BTC Cityja. V njej bo kolesarila Polona Batagelj, medtem ko bo barve nizozemske ekipe LottoNL Jumbo zastopal Primož Roglič.

  “Progo smo prevozili. Hitrost bo velika, vročina in vremenski pogoji bodo naredili svoje na nas in na druge ekipe. Najboljših pet ekip je tu skoraj en teden, nekatere še več. To je realnost. Realnost je tudi ta, da so tu najboljše ekipe, med njimi je tudi BTC City Ljubljana, kar je za nas velik dosežek,” je po sobotnem uradnem treningu dejal alfa in omega ljubljanske ekipe Gorazd Penko, ki v Katarju poleg Batageljeve računa na Poljakinji Jevgenijo Bujak in Anno Plichta, Nemko Corinno Lechner, Hrvatico Mio Radotić in Azerbajdžanko Oleno Pavljuhino, kot rezerva pa je z ekipo tudi Urša Pintar.

  “Že prej smo vedeli, da v top 5 ne moremo. Osmo mesto je realno. Če bomo naredili kaj več, bomo toliko bolj zadovoljni. Šesto mesto nam je lani ušlo za 13 sekund. Svoje bo naredila stava na sestanku po večerji. Mogoče bo stava pomagala k boljši uvrstitvi,” je še dobre volje napovedal Penko.

  V moški konkurenci bo nastopilo 15 ekip, od tega le deset iz svetovne serije. Novomeška Adria Mobil si je nastop priborila, a udeležbo odpovedala. Od Slovencev bo prvi dan SP na startu le Roglič, ki se bo s svojimi ekipnimi kolegi poskušal približati najboljšim. Doslej ima najboljšo slovensko uvrstitev Kristijan Koren, ki je bil pred štirimi leti v Valkenburgu s Cannondalom četrti.

  (vir: STA)

  Comments are closed.