Žakljeva in Naglič ubranila naslov

• Žakljeva in Naglič ubranila naslov

Tanja Žakelj (Unior Devinci) in Rok Naglič (Calcit bike team) sta osvojila naslov državnih prvakov za gorske kolesarje v olimpijskem krosu v članskih konkurencah. Na Črnem Vrhu nad Idrijo sta ubranila naslova, ki sta ju osvojila lani na Ravnah na Koroškem.

5. julij

V ženski članski konkurenci so bile na startu le tri tekmovalke, Žakljeva pa je slavila s prednostjo treh minut in 20 sekund pred Blažo Pintarič (Pintatim), sicer državno prvakinjo leta 2018. Tretje mesto je osvojila 20-letna Vita Movrin (Energijateam.com), ki je s tem postala tudi državna prvakinja v konkurenci mlajših članic.

“Na dirki sem pričakovala Blažo in sem se na to dobro pripravila. Progo sem naštudirala, poleg vsega sem tudi zelo motivirana, saj dirk ni, zato z veseljem zagrabim vse ponujene priložnosti. Res pa ne vem, kakšna je moja forma v primerjavi z drugimi, zato je bil štart nekoliko nesiguren. Presenetilo me je, da se je kmalu po štartu naredila razlika in zato sem jo izkoristila. Naprej sem šla s svojim tempom, ki je bil kontroliran, na spustih nisem delala napak in sem z vožnjo zelo zadovoljna,” je po novem naslovu prvakinje za Prijavim.se dejala Žakljeva.

Med člani je bila konkurenca nekoliko bolj številčna, vlogo favorita pa je upravičil Korošec Rok Naglič, ki je imel na koncu po uri in 17 minutah dirkanja minuto in 38 sekund prednosti pred Gregorjem Dimicem (Energijateam.com). Tretje mesto je osvojil Rok Korošec (Ljubljana Gusto Santic), ki je zaostal dve minuti in 19 sekund. “V soboto smo na progi naredili še en trening skupaj z Matevžem, ki je domačin in progo dobro pozna ter mi je pokazal še nekaj linij. Če povem po pravici, nisem vedel, kaj lahko pričakujem od Korošca. Na maratonu v prejšnjem tednu sem videl, da je Dimic precej močan, zato sem bil pripravljen na vse. Zato sem od samega štarta dirkal z mislijo, da se mi lahko oba odpeljeta naprej. V drugem krogu sem videl, da sem hitrejši na tehniki in tudi v klanec, zato sem odpeljal na tempo brez pretiravanja, saj še nismo veliko dirkali na vročini in je bil dvorezen meč. Na koncu mi je uspelo,” je zadovoljen za Prijavim.se dejal Naglič. Med mlajšimi člani je bil najboljši Matevž Govekar (MBK Črni Vrh) pred Mihaelom Štajnarjem (Calcit bike team) in Tilnom Jagodičem (Calcit bike team).

Na Črnem Vrhu nad Idrijo so na prvi dirki domače sezone v gorskem kolesarstvu podelili tudi naslove v mlajših, veteranskih in amaterskih kategorijah.

Državno prvenstvo v olimpijskem krosu, rezultati

KZS/STA