Zaključek programa Varno na kolesu


 • Zaključek programa Varno na kolesu

  Zaključek programa Varno na kolesu

  ZA  VARNO KOLESARSKO IZKUŠNJO NAŠIH OTROK

   

  Kolo je izjemno priljubljeno med najmlajšimi, saj jim predstavlja zabavo in hkrati prvo prevozno sredstvo, ki ga lahko vozijo samostojno, zato je zagotavljanje varnosti ključnega pomena, sploh v času opravljanja kolesarskega izpita. Vseslovenski program Varno na kolesu letos obeležuje svojo peto obletnico, v tem obdobju pa je povezal že čez 250 različnih osnovnih šol in več kot 10.000 mladim kolesarjem in kolesarkam omogočil varno izkušnjo s prvim resnim prehodom v cestni promet.

   

  Sodelujoči osnovnošolci so v tem šolskem letu skozi različne naloge spoznavali cestnoprometne predpise, morebitne nevarne točke v prometu, kolesarsko opremo in hkrati odkrivali zabavno plat kolesarjenja kot rekreativnega športa. Glas programa Varno na kolesu se je v aprilu širil skozi zaključne prireditve po slovenskih osnovnih šolah, prav te dni pa je v izložbah starega mestnega jedra mesta Ptuj na ogled razstave Varno na kolesu, ki poteka v sklopu projekta Celostna prometna strategija Mestne občine Ptuj, v sodelovanju z Mestno občino Ptuj in organizatorji programa Varno na kolesu.

  Program bomo slovesno zaključili 25. maja, v ljubljanskem Koloseju (BTC). Sodelujoče čaka podelitev glavnih nagrad in donacije zmagovalni osnovni šoli v višini 1.000 evrov.  Otroci bodo lahko svoje spretnosti preizkusili na kolesarskem poligonu, ki ga pripravlja Agencija za varnost v prometu ter drugih prometno obarvanih aktivnostih, ki jim jih pripravljajo partnerji.

   

  Program Varno na kolesu organizira družba Butan plin s podporo Javne agencije RS za varnost prometa, Kolesarske zveze Slovenije, podjetja Telekom Slovenija in družbe BTC. Program podpirajo tudi številna kolesarska društva in uspešni kolesarji, kot sta Matej Mohorič in Tanja Žakelj.

   

  Več informacij o Varno na kolesu na www.varnonakolesu.si in FB Varno na kolesu.

  Comments are closed.